Fudbal

Dortmund želi napadača Arsenala

Arsenal je ovog ljeta dobio veliko pojačanje u napadu, stigao je Aleksandre Lakazet za rekordnu svotu novca (oko 60 miliona eura), te je sasvim logično da će bivši napadač Olimpik Liona u narednoj sezoni biti prvi izbor Vengera u špicu napada.
Dortmund želi napadača Arsenala
Portal AnalitikaIzvor

To Olivijea Žirua ostavlja na klupi, kako je i Velbek u konkurenciji, jasno je da će Žiru imati malo minuta naredne sezone. On je izjavio da je "trenutno" igrač Arsenala, a mnogi su to protumačili kao jasan znak da želi da ide.

Nekoliko timova iz Premijer lige je zainteresovano za njegove usluge, Everton u njemu vidi idealnu zamjenu za Lukakua, dok je nešto ranije i Vest Hem pokazivao interesovanje za njegove usluge.

Sada se naime u čitavu priču uključila i Borusija iz Dortmunda. "Milioneri" bi mogli da ostanu bez Pjera-Emerika Obamejanga, koji na stolu ima ponudu kineskog Tjanđina, ponuđen je i Čelsiju, a za njega se raspitivao i Milan.

Ukoliko Gabonac, koji je minule sezone postigao 31 gol u Bundesligi, napusti klub u upravi tima sa "Signal Iduna Parka" bi u svojim redovima voljeli da vide Žirua.

Nema sumnje da bi prelazak u Dortmund bio najbolja opcija za francuskog napadača, bio bi prvi izbor, igrao bi u timu koji se bori za najviši plasman u Njemačkoj, a naredne sezone bi za razliku od situacije u Arsenalu, igrao i Ligu Šampiona.

Portal Analitika