Društvo

Bar: Na Velikom pijesku našli zmiju u vodi

Gosti na Velikom pijesku u Baru bili su prestrašeni kada su u vodi ugledali zmiju dužine oko 70 centimetara. O kojoj vrsti zmije se radi, niko nije mogao da da precizne podatke, ali oni koji su je vidjeli smatraju da se radi o “kamenjarki”, pišu Dnevne novine.
Bar: Na Velikom pijesku našli zmiju u vodi
Portal AnalitikaIzvor

Kupači su bili zatečeni prizorom kada su u vodi pored sebe vidjeli zmiju, ali sve je proteklo bez ikakvih incidenata i opasnosti. I dok su se mnogi razbježali dvojica Kraljevčana je napravilo pravi podvig. Ubili su gmizavca i izvadili ga iz vode.

Prema tvrdnji jedne od mještanki tog turističkog naselja, Anđelke Šćepanović, ovo je prvi slučaj da na ovom dijelu Jadrana neko vidi zmiju u moru. Ona, ipak, smatra da se radi o slučajnosti i da se najvjerovatnije zbog velikog broja posjetilaca zmija uplašila i zalutala u vodu.

“Od kako živim ovdje nijesam vidjela, a ni čula, da je neko vidio zmiju u moru. Smatram da nema potrebe za panikom i da se naši gosti mogu bezbjedno kupati. Najvjerovatnije je zalutala ili je i sama htjela po ovoj vrućini da se malo rashladi”, u šali kaže Šćepanović.

Ni barski ronilac Dragutin Durutović u svojoj dugogodišnjoj ronilačkoj praksi nije vidio zmiju u moru na ovim prostorima.

“Ronioc sam više od 35 godina, ali nisam imao nikada priliku da vidim zmiju u vodi na našoj obali. I ja smatram da je zmija zalutala i da se tako našla tamo, a vjerujem da je ona jedini slučaj, jer sam obišao ovaj dio i nisam vidio ništa slično”, istakao je ovaj profesionalni ronilac.

Međutim, jedna od očevidaca ovog događaja Sabiha Mekić kaže da je narod sa pravom bio uplašen, jer nisu znali o kakvoj je zmiji riječ, da li je opasna ili ne, a i sama pomisao, kaže ona, na ovog gmizavca i ono što je mogao uraditi nekom od plivača hvata panika.

“Spakovala sam se odmah i otišla kući, bilo je užasno”,  ističe ova srednjovječna žena, tvrdeći da joj ona ne može pokvariti užitak u čarima sunca na Velikom pijesku.

Dnevne novine

Portal Analitika