Crna hronika

Italija: Crnogorac uhvaćen u švercu 800 kg marihuane

U velikoj akciji italijanske policije kodnog naziva “Sperem”, u provinciji Komo, zbog sumnje da su se bavili međunarodnim švercom narkotika uhapšeno je sedam osoba, među kojima i crnogorski državljanin B.B.(27), pišu Dnevne novine.
Italija: Crnogorac uhvaćen u švercu 800 kg marihuane
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenosi portal “Coriere dela sera”, u akciji policije koja je izvedena na sjeveru Italije zaplijenjeno je i skoro 800 kilograma marihuane, tri kilograma kokaina i veća količina oružja.

“Istraga je započeta još 2016. godine i od tada je ova međunarodna kriminalna grupa, koja se sastojala od Albanaca, Italijana i jednog Crnogorca, praćena i prisluškivana. Sumnja se da su na različite načine drogu švercovali iz Albanije u Italiju, i to uglavnom sakrivenu u posebno izgrađenim bunkerima u kamp-prikolicama i vozilima. Na taj način droga je neotkriveno stizala iz Albanije u gradić Komo, koji se nalazi nedaleko od Milana, odakle je ustaljenom rutom zahvaljujući lokalnim saradnicima rasturana u gradove Lacio, Marke, Toskana, Veneto, Lombardia, Pjemonte, Abruzo i Emilia Romanja”, navodi portal.

U jednom od presretanih razgovora čuje se kako osumnjičeni ubjeđuje drugog da je “Sve savršeno napravljeno, nema šanse da je otkriju”.

“Ove riječi odnosile su se na duplo dno napravljeno na jednom zaplijenjenom vozilu, koje se moglo otvoriti jedino posebnim mehanizmom, odnosno pritiskom na skriveno dugme”, navodi se u tekstu, i dodaje da su drogu držali uglavnom u frižideru za sladoled, kako bi sačuvali svježinu i spriječili da se širi karakterističan miris.
Osim crnogorskog državljanina, uhapšeni su i Albanci koji su imali dozvolu za boravak u Italiji B.B. (36), V.M. (32), R.B. (34), X.B.(42), E.R.(30), kao i italijanski državljanin M.S. (38).

Dnevne novine

Foto: CdM

Portal Analitika