Društvo

Saša Knežević ostao bez zvanja redovnog profesora

Dekan Fakulteta političkih nauka Saša Knežević na nedavnoj sjednici Senata Univerziteta Crne Gore nije izabran u zvanje redovnog profesora, jer nije zadovoljio potrebne kriterijume, saznaje Pobjeda.
Saša Knežević ostao bez zvanja redovnog profesora
Portal AnalitikaIzvor

Knežević je, kako je ispričao naš izvor, dobio sedam glasova senatora, a trebalo je najmanje deset. On je nakon toga reizabran u vanrednog profesora.

- Knežević nije izabran u više zvanje, ali je reizabran u postojeće. To znači da ima idućih pet godina da ispuni uslove za zvanje redovnog profesora - rekao je naš izvor sa UCG.

Da bi kandidat dobio zvanje redovnog profesora mora, kako je pojasnio, da ima najmanje dva rada u časopisima sa SCI, SCIE, HSCI ili HSCIE liste na kojima mora biti ili prvi ili vodeći autor.

Knežević je, prema riječima naših sagovornika, kao prvi autor imao jedan rad u monografiji koju je izdao jedan ugledni svjetski izdavač, a drugi njegov rad objavljen je u časopisu sa jedne od navedenih lista, ali je problematično bilo što u tom radu nije bio ni prvi ni vodeći autor.

- Drugi rad mu zato nikako nije mogao biti kvalifikacioni za izbor u zvanje. Pored toga, senatori su komentarisali da je i njegov prvi rad sporan, jer nije objavljen u časopisu, već u monografiji, bez obzira što mu izdavač može doprinijeti renomeu - kazao je naš sagovornik.

Od Kneževića juče nijesmo mogli da dobijemo komentar jer mu je telefon bio isključen.

Pobjeda

Portal Analitika