Svijet

"Vanredno stanje" u Nevadi zbog nedostatka marihuane

Službenici američke savezne države Nevade razmatraju uvođenje hitnih mjera zbog nedostatka marihuane.
"Vanredno stanje" u Nevadi zbog nedostatka marihuane
Portal AnalitikaIzvor

Od kada je legalizovana rekreacijska upotreba marihuane 1. jula, potražnja u Nevadi je sve veća. Reno Gazette Journal je objavio da ima dovoljno prodavaonica, ali nema distributera.

Legalizacija je dopustila veleprodajnim trgovinama alkohola distribuciju marihuane, ali većina njih ne ispunjava uslove za dozvolu, navodi poresko odjeljenje u Nevadi.

Zbog toga je poresko odjeljenje proglasio „vanredno stanje“, što znači da državni službenici mogu uvesti hitne mjere za borbu protiv nedostatka marihuane.

Kompanija Nevada Dispensary Association procijenila je da je samo u prvih četiri dana nakon legalizacije prodata količina marihuane vrijedna tri miliona dolara.

Index.hr

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.