Region

Ubio ženu i petogodišnje dijete u Centru za socijalni rad

Muškarac star 43 godine ubio je suprugu (38) nožem, te ranio sina i nekoliko radnika u Centru za socijalni rad Rakovica. Dijete je nešto kasnije, i nakon pokušaja reanimacije u kolima Hitne pomoći, podleglo povredama.
Ubio ženu i petogodišnje dijete u Centru za socijalni rad
Portal AnalitikaIzvor

Napadača je uhapsila Komunalna policija, koja se našla u blizini i primijetila da muškarac napada ljude nožem. Mediji javljaju kako je dijete imalo samo pet godina. Tragedija se dogodila oko 16 sati.

N1 nezvanično saznaje da je napadač od 2016. godine imao pravo da na ovaj način viđa dijete, a dječak je kod njega boravio prethodih nekoliko dana.

Troje ljudi iz Centra za socijalni rad je zadobilo povrede - dvije žene i jedan muškarac, koji su prevezeni na VMA. U znak protesta njihove kolege su počele da se okupljaju ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, nešto iza 19 sati.

Prema riječima pojedinih od zaposlenih koji se se našli na skupu, jedan od razloga jeste neispunjenje uslova koji su socijalni radnici još odavno tražili, među kojima je i postavljanje obaveznog obezbjeđenja na ulazu u svaki socijalni centar, što do sada nije urađeno, a smatraju da bi spriječilo ovakve događaje.

Beogradska televizija nezvanično saznaje i da je socijalna radnica koja je zadobila posjekotine po leđima i rukama operisana, ali doktori nisu mogli da joj spasu prst. Još jedan od troje povrijeđenih - muškarac, posječen je po licu, a hirurzi nisu uspjeli da saniraju povredu nerva koju je tom prilikom zadobio.

VMA je saopštio da je treća pacijentkinja, nakon zbrinjavanja, puštena na kućno liječenje. Druge dvije osobe su van životne opasnosti.

Povodom ovog strašnog događaja, ministri policije, pravde i socijalnog rada održali su hitan sastanak.

Mediji podsjećaju da se nedavno desila slična nesreća na Novom Beogradu, takođe u Centru za socijalni rad, kada je stradala žena, koju je kamenom ubio bivši suprug. Ona je dovela njihovo troje djece „na viđanje“. Ubica je pobjegao, a u toku noći se bacio pod voz.

Izvor i foto: N1 Beograd

 

Portal Analitika