Turizam

Na Crnom jezeru organizovana izložba cvijeća, ručnih radova i mliječnih proizvoda

Centralno mjesto okupljanja svih ljubitelja prirode danas bilo je Crno jezero, u NP Durmitor, gdje su održane izložbe cvijeća (vjenci i buketi), ručnih radova (rezbarija i pleteni radovi) i mliječnih proizvoda.
Na Crnom jezeru organizovana izložba cvijeća, ručnih radova i mliječnih proizvoda
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom posjetiocima se obratio Tomo Pajović direktor NP Durmitor i istakao da je Nacionalni park u saradnji sa Opštinom Žabljak i LTO Žabljak organizovao tradicionalnu turističko-promotivnu, kulturnu i zabavno-sportsku manifestaciju „Dani planinskog cvijeća“. 

„Ove godine imamo mnogo više sadražaja na Crnom jezeru i NP Durmitor. Organizovanjem manifestacije, ispoljavamo dobru saradnju koju imamo sa opštinom i TO Žabljak u cilju promocije prirodnih i kulturnih vrijednosti, kao i poljoprivrednih proizvođača, odnosno poslova u oblasti I turizma i poljoprivrede”, kazao je Pajović.  

U vezi sa posjećenošću NP Durmitor, Pajović je istakao da je za 40% povećan broj posjetilaca u odnosu na prošlu godinu.

Na otvaranju izložbe govorili su i Slađana Knežević sekretar Sekretarijata za upravu i društvene djelatnosti Opštine Žabljak koja je informisala o značaju održavanja ove manifestacije, kao i Vanja Krgović Šarović direktorica LTO Žabljak koja je istakla da je cilj manifestacije promocija, očuvanje i podsticaj tradicionalnih znanja, umjeća, vještina i načina privređivanja, ali i obogaćivanje sadržaja koje durmitorski kraj nudi mnogobrojnim gostima i posjetiocima u toku ljetnje turističke sezone.

Portal Analitika