Politika

Demokrate nastavljaju da obilaze domaćinstva na Žabljaku

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić i generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović, zajedno sa rukovodstvom žabljačkih Demokrata nastavili su da obilaze žabljačka domaćinstva. Ovoga puta su bili u selu Njegovuđa, i tom prilikom su posjetili porodicu Bojović, koja se bavi stočarstvom - saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.
Demokrate nastavljaju da obilaze domaćinstva na Žabljaku
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode u razgovoru sa predsjednikom Bečićem, domaćini su se prisjećali dana kad je Njegovuđa bila centar žabljacke privrede, sa desetinama poljoprivrednih domaćinstava koja su držala i na stotine ovaca. Pričali su i o asfaltnoj bazi, pilani koja je zaposljavala oko 350 radnika, motelu "Korman" i projektu o izgradnji aerodroma.  

''Domaćini Njegovuđe napomenuli su da je nekada samo škola imala više đaka nego što Njegovuđa danas ima stanovnika. Jer dvije decenije kasnije, selo polako pusti. Od pilane, asfaltne baze i motela ostala je samo ruševina, a omladine skoro i dan nema.  A kao da im sve to nije dovoljno, mještani Njegovuđa svaku zimu strahuju da će opet, usled velikog snijega koji se ne čisti redovno, svi putevi od Njegovuđa do centra Žabljaka biti neprohodni, a da će česti prekidi snabdijevanja električnom energijom u zimskom periodu dodatno otežati život na selu'', navodi se u saopštenju.

Demokratska Crna Gora poručuje da će nastaviti i dalje da posjećuje žabljačke domove i da se upoznaje sa problemima građana u gradu pod Durmitorom, kako bi, ''uz jasnu viziju razvoja, konačno ovom  kraju, prebogatom prirodnim resursima, a i domaćinima u njemu, vratili mogućnost da žive normalnim životom''. 

Portal Analitika