Društvo

Rock & Recycle prvi put na festivalu Sea Dance!

Pivara "Trebjesa" i Ekološki pokret "Ozon" u saradnji sa Sea dance festivalom realizovaće kampanju "Rock&Recycle" čiji je fokus na podizanju svijesti javnosti o važnosti pravilnog sistema upravljanja otpadom i odgovornog odnosa prema prirodi.
Rock & Recycle prvi put na festivalu Sea Dance!
Portal AnalitikaIzvor

Imajući u vidu lokaciju festivala,  aktivnosti će biti usmjerene na smanjenje morskog otpada, konkretno plastične ambalaže, koja je i najprisutnija u svjetskim morima, kao i zaštiti morskih ekosistema.

„Kako najveći dio morskog otpada nastaje ljudskim djelovanjem na kopnu, nadamo se da ćemo uspjeti animirati posjetioce festivala, da generisani otpad odlažu u namjenske posude, čime će se spriječiti stvaranje morskog otpada i preduprijediti posljedice po živi morski svijet. Na ovaj načln pokazujemo i društvenu odgovornost i želju da doprinesemo uspostavljanju pravilnog ekonomski i ekološki odgovornom sistemu upravljanja otpadom u Crnoj Gori“ – istiće Natalija Milić, menadžerka koorporativnih komunikacija u Pivari.

Aktivisti Ekološkog pokreta "Ozon" će na dva reciklažna ostrva sa info-pultovima, u periodu od 19 do 23 časova na festivalskom prostoru i 17 do 21 sat na plaži  imati kontinuiranu interakciju sa pojetiocima festivala, koji će za svakih 20 sakupljenih otpadnih plastičnih čaša dobijati promotivne majice sa znakom kampanje "Rock&Recycle", čime će se nagrađivati odgovoran odnos prema prirodi i prostoru.

Tokom 14. jula, na plaži Jaz , u periodu od 17 do 19 časova, biće upriličeno i nagradno takmičenje  za najkreativnije instalacije od plastičnog ambalažnog otpada, gdje će ekipe čiji će nazivi biti iz domena morskog ekosistema i  pratiti ideju kampanje,  imati priliku da pokažu znanje, kreativnost ali i timski duh  i za to budu nagrađeni iz palete proizvoda nikšićke "Trebjese".

„Pravila su jednostavna, ekipe koje će brojati od 3 do 5 članova,  dobiće izazov da  u toku 2 sata, od plastičnog ambalažnog optada naprave instalacije kojima će iskazati svoju kreativnost, poslati poruku javnosti i tako uticati na bolje razumijevanje važnosti reciklaže i svih ekoloških i ekonomskih  benefita koji proizilaze  kada imate pravilan sistem upravljanja otpadom.  Naši aktivnisti će biti tu i da pomognu sa idejama, u tu svrhu razvijen je i informativno-edukativni letak koji će biti dijeljen posjetiocima tokom prva dva dana Sea dance-a.  Nadamo se da ćemo i na taj način uticati da otpadna plastična ambalaža završi u namjenskim posudama, a ne u moru, što je i najvažnije za sve nas koji učestvujemo u kampanji "Rock&Recycle" - optimističan je Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta "Ozon".

Ovogodišnje četvrto izdanje Sea Dance festivala svoje kapije otvoriće već sjutra, u četvrtak 13. jula, od 19 časova. Budvanski festival u naredna tri dana ugostiće fanove iz preko 30 zemalja svijeta, koji će imati priliku da uživaju u nastupima svjetskih muzičkih imena i zvijezdama regionalne i domaće scene. 

Nezaboravan provod na otvaranju festivala garantuje britanski soul muzičar John Newman koji na Sea Dance donosi hitove “Love Me Again”, “Come And Get It”, “Blame”, “Cheating". Drugo veče rezervisano je za najjači elektro zvuk. Izvorni duh Ibice na Sea Dance donosi najpoznatiji svjetski klub – Space koji dovodi zvijezde Afterlife žurki, popularni italijanski duo Mind Against, a pridružiće im se i rezident kluba, španski DJ Squire. Iste večeri svjetska DJ zvijezda Fatboy Slim na glavnoj bini će napraviti veliku žurku povodom obilježavanja njegovog istorijskog nastupa na plaži Brajton, čime je druga noć Sea Dance postala zaista epska! 

Dobitnik dvije Grammy i čak četiri MOBO nagrade, muzička zvijezda Šon Pol nastupiće u završnici festivala. Kralj denshol zvuka iza sebe ima preko 30 svetskih hitova kao što su "Get Busy", "Temperature", "Gimme The Light" i "We Be Burning". Uoči njegovog nastupa, publiku će razgaliti DJ zvijezda u usponu i tvorac planetarnog megahita “Feel” Mahmut Orhan. 

Portal Analitika