Ostalo

Bjelici dodijeljena statua konferencije AESA u Iranu

Azijska asocijacija za vježbanje i sportske nauke iz Irana dodijelila je Dušku Bjelici, redovnom profesoru Fakulteta za sport i Imagefizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i predsjedniku UO UCG, na Somal univerzitetu u Amolu, najveće priznanje, statuu konferencije AESA 2017.
Bjelici dodijeljena statua konferencije AESA u Iranu
Portal AnalitikaIzvor

Profesor Bjelica je jedini strani državljanin koji je dobio ovo prestižno priznanje.

Crnogorska sportska akademija je bila partner u organizaciji navedene međunarodne naučne konferencije, dok su profesori Univerziteta Crne Gore, Stevo Popović i Bjelica imali niz izlaganja, od čega je najbolji utisak, po ocjeni prisutnih, imalo predavanje na temu publikovanja u međunarodnim naučnim časoposima koje je Popović održao sa master i doktorskim studentima na Fakultetu sportskih nauka Somal univerziteta, a gdje su posebno predstavljani časopisi "Sport Mont" i "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine".

bjelica1

- Posebnu zahvalnost dugujemo prof. Alirezi Amaniju, dekanu Fakulteta sportskih nauka Somal univerziteta i predsjedniku AESA, koji nam je omogućio da pred više stotina učesnika promovišemo Univerzitet Crne Gore, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, naše naučne časopise i konferenciju "Transformacioni procesi u sportu" - rekao je Popović.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
m morača
12.07.2017. 19:10

Po vijestima koje vaš portal objavljuje o nauci, Bjelica je najveći i jedini naučnik kojeg ima Crna Gora. Mislim da brukate i nauku i Crnu Goru. Razmislite malo zašto je vijest kad on krene na konferenciju, pa krene da nešto saopšti, a to ne važi za druge. Vi kao specijalnu vijest o Bjelici saopštavate nešto što je u svijetu nauke svakodnevica: napisati rad, otići na konferenciju, publikovati rad itd. Pogledajte mu knjigu o repulziji lopte, vidjećete da je to nauka koju zna svaki gimnazijalac.

2
0