Crna hronika

Podgoričanin pucao u vazduh pa lažno prijavio da je pucano na njega

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su juče lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Podgoričanin pucao u vazduh pa lažno prijavio da je pucano na njega
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Podgorica su, 11.07.2017. godine oko 11,00 časova lišili slobode R.Dž. (40) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

On je Dežurnoj službi, kako se ispostavilo kasnije, lažno prijavio da je na njega pucano iz vatrenog oružja od strane dva lica i prekinuo telefonsku vezu. Odmah po pozivu, na lice mjesta je upućena policijska patrola.

Kriminalističkom obradom se došlo do saznanja da takvih lica nije bilo i da je, kako se sumnja, R.Dž, pucao uvis iz sobe svoje kuće kroz prozor, u ulici Ljubotinjskih junaka. On je tom prilikom, kako se sumnja ispalio dva patrona.

Službenici podgoričke policije su daljim pregledom lica mjesta pronašli i oduzeli pušku tzv. kratež, dvocijevku čehoslovačke proizvodnje u ilegalnom posjedu ovog lica.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Portal Analitika