Svijet

O’Leary: Brexit je najveće ekonomsko samoubistvo u istoriji

Brexit je najveće ekonomsko samoubistvo u istoriji, ocijenio je izvršni direktor niskobudžetne vazduhoplovne kompanije Rynair, Michael O'Leary i upozorio na mogućnost potpunog ukidanja letova između Velike Britanije i Evropske unije (EU).
O’Leary: Brexit je najveće ekonomsko samoubistvo u istoriji
Portal AnalitikaIzvor

O'Leary je zajedno s nizom visokih zvaničnika vazduhoplovnih i avijatičarskih kompanija učestvovao u raspravi u Evropskom parlamentu o mogućim posljedicama Brexita na avioindustriju, prenosi SEEbiz.

On je ocijenio da, ukoliko ne bude postignut sporazum između dvije strane, postoji realna šansa za potpuno ukidanje letova između Velike Britanije i EU na nekoliko dana, sedmica ili mjeseci.

Britanija bi se iz EU trebalo da se potpuno povuče do kraja marta 2019. godine.

Visoki zvaničnici traže da se dvije strane što prije dogovore oko avioindustrije, u kojoj se karte prodaju i do godinu unaprijed.

O'Leary je kazao kako je nakon sastanaka sa zvaničpnicima britanske vlade, na kojima se raspravljalo o tom problemu, stekao utisak da vlada nema pojma i da se London samozavarava.

On je dodao da je, ukoliko do jeseni naredne godine ne bude postignut čvrst dogovor, spreman da otkaže sve letove prema i iz Velike Britanije u 2019.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.