Ostalo

Jovanka Radičević predsjednica Savjeta za sport!

Rukometašica Jovanka Radičević, biće naredne četri godine predsjednica Savjeta za sport, saopšteno je Portalu Analitika iz ministarstva.
Jovanka Radičević predsjednica Savjeta za sport!
Portal AnalitikaIzvor

Pored nje, ministar sporta Nikola Janović imenovao je još osam članova tog tijela i to na prijedlog Ministarstva sporta Miloša Lalevića, Enesu Hasanagić, sportistu Miloša Šćepanovića i Dušana Dragovića iz Paraolimpijskog komiteta.

Crnogorski olimpijski komitet predložio je Zoricu Kovačević, Bora Mračevića i Dimitrija Rašovića, a Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore prof. dr Duška Bjelicu.

Shodno Zakonu o sportu, Savjet za sport razmatra stručna pitanja u oblasti sporta, uz kako je propisano, stručnu pomoć pri donošenju odluka i pripremanju propisa.

U tom smislu, Savjet je nadležan da daje mišljenja i prijedloge u postupcima pripreme Nacionalnog programa, donošenja propisa iz oblasti sporta, izbora sportskih programa koje finansira država.

Uz druga stručna pitanja iz oblasti sporta, nadležnost savjeta je izmedju ostalog i da sprječava uzimanje nedozvoljenih sredstava u sportu i suzbija nasilje i nedolično ponašanje na sportskim prirebama.

Ministar sporta imenuje predsjednika i članove Savjeta za sport na period od četiri godine.

Portal Analitika