Fudbal

Zlatan se oporavlja brže od planiranog i ostaje u Mančesteru?

Kako piše britanska štampa, oporavak Zlatana Ibrahimovića od operacije koljena desne noge i teške povrede teče brže i bolje od planiranog, pa bi na teren mogao da se vrati već u oktobru!
Zlatan se oporavlja brže od planiranog i ostaje u Mančesteru?
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, prve prognoze ukazivale su da bi Ibra mogao da se vrati tek početkom 2018. godine, a bilo je čak i spekulacija da je povreda toliko ozbiljna da mu je dalja karijera ugrožena. Upravo nove prognoze Junajtedovih doktora digle su Mančester na noge, posebno Murinja i klupsku upravu koja sada želi da ponudi novi ugovor Zlatanu i zadrži ga na Old Trafordu bar još jednu sezonu.

Ibrahimović se, inače, oporavlja u Junajtedovom trening centru pod budnim okom klupskih ljekara i tu je ostao uprkos tome što se razišao sa klubom, a mediji ukazuju i na to da je normativ kod slobodnih stranaca da se liječe u svojoj domovini ili van mjesta gdje su igrali.

Zato doktori imaju pun uvid u to kako teče oporavak i navodno su oduševljeni kako sve teče. Podsjetimo, Zlatan je nedavno objavio fotografiju na kojoj vježba s loptom samo mjesec dana poslije operacije. Tu je, doduše, i nekadašnji fizioterapeut Pari Sen Žermena, koji je poslije Zlatanovog odlaska iz Pariza postao dio ličnog ljekarskog tima, te on svakodnevno radi sa Šveđaninom na što boljem i bržem povratku na teren.

Mada će vjerovatno mnogi postaviti pitanje Zlatanovog ostanka sada kada je Romelu Lukaku tu, činjenica je da će Murinjo pokušati da uradi sve kako bi njih dvojicu uklopio i stvorio strašan napadački arsenal. Mjesto je oslobođeno odlaskom Vejna Runija, koji je doduše bio nešto povučeniji posljednjih godina, dok Murinjo i nema nešto pretjerano povjerenja u Markusa Rašforda i Antonija Marsijala. Eventualni produžetak saradnje, donekle, mogao bi da znači i odlazak jednog od dvojice pomenutih, jer pored Lukakua i Zlatana prostor za igru biće minimalan.

Opet, Zlatan i dalje ima otvorene ponude iz Kine, MLS i Saudijske Arabije, dok je njegov agent Mino Rajola izjavio da Ibra i dalje može da pruži mnogo u Premijer ligi.

Portal Analitika