Društvo

Morsko dobro: Zakupci plaža i plažnih barova da poštuju autorska prava

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obavještava i upozorava zakupce/ korisnike kupališta i objekata u zoni morskog dobra koji obavljaju djelatnost koja može uključivati korišćenje sadržaja zaštićenih odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima, a podrazumijevaju emitovanje muzičkih programa, sadržaja, koncerata i sl, na obavezu zaključivanja ugovora sa ovlašćenom organizacijom za kolektivno ostvarivanje autorskog i srodnih prava, a sve u cilju prevazilaženja sudskih sporova.
Morsko dobro: Zakupci plaža i plažnih barova da poštuju autorska prava
Portal AnalitikaIzvor

-Navedena obaveza proizilazi neposredno iz predmetnog zakona ali i iz preuzetih obaveza sadržanih u ugovoru o korišćenju morskog dobra da se isto koristi i eksploatiše u skladu sa odredbama ugovora i svim pozitivno pravnim propisima koji su u neposrednoj vezi sa korišćenjem morskog dobra- saopšteno je iz JP za upravljanje morskim dobrom.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.