Fudbal

Mančester Junajted ima novog kapitena

Odlaskom Vejna Runija ostala je upražnjena pozicija kapitena Mančester Junajteda, a čast da ponese legendarnu traku dobio je Majkl Karik.
Mančester Junajted ima novog kapitena
Portal AnalitikaIzvor

U međuvremenu, Junajted je napuštio momak od koga se prije nekoliko godina očekivalo mnogo. Adnan Januzaj prešao je u Real Sosijedad za oko 12 miliona eura.

Momak koji je eksplodirao kao 18-godišnjak kod Dejvida Mojsa se nije proslavio na pozajmicama u Borusiji Dortmund i Sanderlendu u prethodne dvije sezone, pa je Žoze Murinjo odlučio da mu više nije potreban u ekipi.

Karik je 53. kapiten velikana sa "Old Traforda", ušao je u grupu legendi poput Denisa Loa, Bobija Čarltona, Brajana Robsona, Erika Kantona, Roja Kina i Nemanje Vidića.

Iskusni vezista ima 35 godina, u Junajted je došao 2006. iz Totenhema i odigrao 459 utakmica na kojima je postigao 24 gola.

"Privilegovan sam da budem kapiten nevjerovatnog fudbalskog kluba. Volim Mančester Junajted, daću sve od sebe da ostvarimo još uspjeha", poručio je Karik navijačima.

Karik je prošle sezone bio zamjenik kapitena a sa Junajtedom osvojio pet Premijer liga, četiri FA Kupa i Ligu šampiona. Nedavno je između penzije i Junajteda odlučio da produži ugovor na još jednu sezonu.

S obzirom da će vjerovatno većinu utakmica počinjati sa klupe za rezerve, njegov zamjenik i češći nosilac trake na terenu biće mladi Španac Ander Erera.

Portal Analitika