Podgorica

Pogrebne usluge grade šestu kapelu na Čepurcima

Pogrebne usluge dobile su juče odobrenje za šestu fazu proširenja gradskog groblja na Čepurcima i izradu ograde oko tog dijela groblja. U okviru proširenja biće izgrađena još jedna (šesta) kapela, uz koju će biti i mrtvačnica.
Pogrebne usluge grade šestu kapelu na Čepurcima
Portal AnalitikaIzvor

Kako je najavio direktor Pogrebnih usluga Slobodan Stanović, sljedeće nedjelje biće objavljen javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača u skraćenom roku od 22 dana, nakon čega će se ući u radove.

“Oni će obuhvatiti izgradnju ogradnog zida, izmještanje elektroinstalacija, izgradnju grobnica različitih tipova, kao i prateće infrastrukture. Slijediće elektroinstalacija jake struje, instalacija vodovodne i atmosferske kanalizacije i uređenje terena, tj. asfaltiranje, postavlj anj e ivič nj aka i hortikulturno uređenje. Novim proširenjem očekujemo 750 slobodnih grobnih mjesta koji će omogućiti obavljanje djelatnost za vremenski period od tri do četiri godine”, kazao je Stanović.

Kako je naveo Stanović, novi dio groblja biće spojen sa postojećim, nakon što bude izgrađena nova saobraćajnica pored ogradnog zida pete faze proširenja.

“Nadamo se da će se spajanjem novog dijela groblja sa postojećim i izgradnjom betonskog ogradnog zida biti obezbijeđena bolja zaštita groblja od devastacija i krađa djelova spomenika”, kazao je Stanović.

Pored ovoga, umjesto objekta neposredno pored groblja, u kojem je sada magacinski prostor, Pogrebne usluge planiraju da izgrade novi.

“Taj objekat bi se sastojao od kancelarija i dijela u kojem bi bio smješten restoran koji bi služio isključivo za organizovanje pomena, u skladu sa običajima. Restoran bismo izdali u zakup privatnim profesionalcima”, najavio je Stanović.

Nadstrešnica na groblju u Zagoriču

Na nadstrešnici na groblju Zagorič, koju sa 44.488 eura finansira preduzeće Pogrebne usluge, u toku su završni radovi koje izvodi preduzeće “Vukotić trejd”.

“Na čeličnoj montažnoj konstrukciji nadstrešnice završeno je farbanje i postavljen je leksan. Ispod natkrivene površine ukupne površine 178,5 kvadratna metra uređen je prostor, postavljene su klupe i žardinjere, čime su građani dobili adekvatan prostor za zaštitu od padavina”, kazao je Stanović.

Kao što je to urađeno na Čepurcima, Pogrebne usluge će i na groblju u Zagoriču uskoro sprovesti pranje i krečenje ogradnog zida.

Portal Analitika

Komentari (12)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Nesho70
12.07.2017. 11:21

Strašno je glupo da se toliko širi groblje u centru grada. Zašto se ne napravi novo, kao što je i planirano negdje kod KAP-a.

0
0
? ???
12.07.2017. 10:46

Zasto mi NE pustate komentar. Oskrnavljen je grob mojih najmilijih. Ovo je prica koja zasluzuje paznju javnosti

2
0
m marko
12.07.2017. 10:39

Direltor Pogrebnog kaze da je nemocan jer nema Para da obezbjedi groblje od kradje. Otkud sad pare za kapelu. E sto cini provizija.

1
0
v vesna
12.07.2017. 10:37

Apelujem na vlasnike grobnica da podju na Cepurke, prekontrolisu stanje I prijave Pogrebnom, Policiji I Tuzilastvu skrnavljenje. Iznenadit CE Te se koliko je toga a niko nista NE preduzima

2
0
s sanja
12.07.2017. 10:30

Zna li iko kad će se više napraviti krematorijum?

0
0
m marko
12.07.2017. 10:27

Ajde novinari. Ovo nije politika. Istrazite malo. Prosetajte do Cepuraka.

2
0
r rosa
12.07.2017. 10:16

Podjite na Cepurke I slikajte na desetine oskrnavljenih grobova. Tako se skids sve sto Ko hoce jer nema nikoga da sprijeci kradje. Uzalud uredno placamo groblje nema cuvara . Sve metalne alke prerezane I ponijete. Uzas

3
0
v vesna
12.07.2017. 10:10

Bolje bi bilo da obezbjede groblje jer je oskrnavljen veliki broj grobnica. Odnesene Su alke cak I Sa groba Blaza Jovanovica I Sa mnogih drugih. I nikome nista. Uzalud prijavljujete. Sramota.

3
0
l lidika
12.07.2017. 10:26

Zamislite da neko oskrnavi grob Cercila ili Kenedija I vi to prijavite I nikome nista. Ko je gori. Ovi sto pokradose grob NE znajuci Ni Ko je Blazo ili ovi drugo. Pa dje smo stigli.

1
0
P Pogled u buducnost
12.07.2017. 08:49

Najrentabilnije preduzece u CG .

0
1
v vanja
12.07.2017. 10:18

A NE znaju ili nece da zastite grobove od skrnavljenja I kradje. Ma sve naplacuju I imaju dobre plate

3
0
v vanja
12.07.2017. 10:43

Pare na vidjelo I obezbjedite grovlje od kradje pa onda gradite

1
0