Crna hronika

Napad na Borovića pripreman šest mjeseci

Automobil “gol f5“, iz kojeg je prošlog četvrtka u centru Bara, u Ulici Vladimira Rolovića pucano na Dejana Borovića (40) ukraden je prošle godine u Beogradu. Kako saznaje Pobjeda, operativni podaci ukazuju da je napad na Borovića pripreman pola godine.
Napad na Borovića pripreman šest mjeseci
Portal AnalitikaIzvor

Borović je, prema policijskim evidencijama bezbjednosno interesantna osoba bliska klanu pokojnog Luke Đurovića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Na Borovića je u četvrtak usred dana pucano iz automobila u pokretu, a nakon toga inspektori su, u mjestu Markovići, na lokalnom putu Bar – Sutomore Virpazar, pronašli zapaljeni „golf 5“ u kojem je bio i snajper.

Borović je u napadu ranjen u ruku i nije životno ugrožen. Baranin je u vrijeme napada bio sa Jovanom Đurovićem bratom Luke Đurovića, na terasi lokala „La Esquina“.

Barski inspektori su saslušali više bezbjednosno interesantnih osoba, koje su povezane sa klanom koji je nekada predvodio Armin Muša Osmanagić, koji je bio u sukobu sa grupom na čijem čelu je bio Luka Đurović.

Osmanagić je ubijen u centru Bara 2014. godine, a do danas nijesu pronađeni egzekutori.

Napad na Borovića ukazuje da se radi o nastavku obračuna između kriminalnih grupa. Barska policija prikuplja dokaze koji mogu pomoći u rasvjetljavanju slučaja, a nadaju se i da će izuzeti snimci sa kamera dovesti do počinioca.

Borović je član grupacije koju je predvodio Luka Đurović, kojega je naslijedio Alan Kožar.

Portal Analitika