Politika

Knežević otkazao punomoćje zbog izviđaja protiv advokata Rodića

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević uložio je juče žalbu Višem sudu u Podgorici zbog oduzimanja pasoša i otkazao ponumoćje braniocu, advokatu Goranu Rodiću, koji ga zastupa u suđenju za pokušaj terorizma.
Knežević otkazao punomoćje zbog izviđaja protiv advokata Rodića
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički Viši sud oduzeo je u petak, na zahtjev Specijalnog tužilaštva, pasoše Milanu Kneževiću i Andriji Mandiću, koji su optuženi za pokušaj terorizma nakon oktobarskih izbora 2016. godine.

Knežević je u dopisu sutkinji podgoričkog Višeg suda Suzani Mugoši opozvao punomoćje braniocima Goranu Rodiću i Andrijani Razić, koji su ga branili u dosadašnjem toku krivičnog postupka.

- Razlog za opoziv nije opstrukcija sudskog postupka, već moje odbrane koja je započeta izlaganjem neosnovanom progonu advokata Gorana Rodića, kao i kompromitacijom povjerljivih razgovora koje sam imao sa njim kao sa svojim braniocem, pri čemu su mojim braniocima oduzeta i sva sredstva za rad i komunikaciju - mobilni telefoni, računari i laptopovi -naveo je Knežević.

On je rekao da je od suda kopiju spisa predmeta radi pripremanja odbrane dobio 10. jula, iako je kopiranje spisa zatražio 19. maja ove godine.

- Bez obzira na ovakve opstrukcije mog prava na odbranu i pravično suđenje, a imajući u vidu da se osam okrivljenih iz ovog predmeta nalazi u pritvoru, obavještavam vas i da neću koristiti svoje zakonsko pravo da tražim odlaganje zakazanog glavnog pretresa radi pripreme odbrane, s obzirom na ogromnu količinu spisa koje sam dobio neposredno pred zakazano suđenje i potrebu da angažujem novog branioca - kazao je Knežević.

Iako se ne spominje u saopštenju, lider DF-a je, prema informacijama Pobjede, procijenio da izviđaj koji se vodi protiv advokata Rodića - u slučaju gdje je osumnjičen za podstrekavanje italijanskih predstavnika iz A2A - može negativno uticati na položaj Milana Kneževića.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika