Politika

Knežević otkazao punomoćje zbog izviđaja protiv advokata Rodića

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević uložio je juče žalbu Višem sudu u Podgorici zbog oduzimanja pasoša i otkazao ponumoćje braniocu, advokatu Goranu Rodiću, koji ga zastupa u suđenju za pokušaj terorizma.
Knežević otkazao punomoćje zbog izviđaja protiv advokata Rodića
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički Viši sud oduzeo je u petak, na zahtjev Specijalnog tužilaštva, pasoše Milanu Kneževiću i Andriji Mandiću, koji su optuženi za pokušaj terorizma nakon oktobarskih izbora 2016. godine.

Knežević je u dopisu sutkinji podgoričkog Višeg suda Suzani Mugoši opozvao punomoćje braniocima Goranu Rodiću i Andrijani Razić, koji su ga branili u dosadašnjem toku krivičnog postupka.

- Razlog za opoziv nije opstrukcija sudskog postupka, već moje odbrane koja je započeta izlaganjem neosnovanom progonu advokata Gorana Rodića, kao i kompromitacijom povjerljivih razgovora koje sam imao sa njim kao sa svojim braniocem, pri čemu su mojim braniocima oduzeta i sva sredstva za rad i komunikaciju - mobilni telefoni, računari i laptopovi -naveo je Knežević.

On je rekao da je od suda kopiju spisa predmeta radi pripremanja odbrane dobio 10. jula, iako je kopiranje spisa zatražio 19. maja ove godine.

- Bez obzira na ovakve opstrukcije mog prava na odbranu i pravično suđenje, a imajući u vidu da se osam okrivljenih iz ovog predmeta nalazi u pritvoru, obavještavam vas i da neću koristiti svoje zakonsko pravo da tražim odlaganje zakazanog glavnog pretresa radi pripreme odbrane, s obzirom na ogromnu količinu spisa koje sam dobio neposredno pred zakazano suđenje i potrebu da angažujem novog branioca - kazao je Knežević.

Iako se ne spominje u saopštenju, lider DF-a je, prema informacijama Pobjede, procijenio da izviđaj koji se vodi protiv advokata Rodića - u slučaju gdje je osumnjičen za podstrekavanje italijanskih predstavnika iz A2A - može negativno uticati na položaj Milana Kneževića.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
j javni prenos
12.07.2017. 09:28

Joooj sto bi volio da obranu zastupa Dr. Vojislav Fefelj !!!!!!!! Mislim da se vise nikad oporavili nebi kolko bi ih vastuvio i pokazao kolko su kopetetni..

11
6
t toma fila ili seselj
12.07.2017. 09:06

Najbolje da angazuje nekog advokata iz inostranstva kome Milivoje ne moze snjuvat po tasni .Od domacih se niko ne smije usudit da ga brani jer mora protiv privatne drzave .Cim je preuzeo predmet Rodic je postao i sam meta progona vladajuceg klana i njihovih satelita.

6
29