Podgorica

Stijepović otvorio novi trg: Uskoro nacrt studije za izgled centra grada (Foto)

Građani Podgorice su otvaranjem novog gradskog trga dobili lijep i funkcionalan prostor u samom centru grada, čiji inovativni dizajn i moderno arhitektonsko rješenje podsjeća na mnoge savremene trgove u razvijenim evropskim gradovima, kazao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, koji je večeras sa saradnicima otvorio novi trg u neposrednoj blizini Gradskog stadiona pod Goricom.
Stijepović otvorio novi trg: Uskoro nacrt studije za izgled centra grada (Foto)
Portal AnalitikaIzvor

On je uputio izvinjenje građanima koji rade i žive u blizini trga, zbog toga što su radovi potrajali malo duže nego što je to bilo predviđeno projektom i dinamikom izvođenja.

- Izgradnjom ovog trga, Podgorica je dobila još jedan uređen, adekvatan prostor koji čini da ovaj dio grada ponovo živi. Vizija uprave grada je da Podgoricu svakodnevno čine bogatijim i sadržajnijim gradom, kako u infrastrukturnom, tako i u svakom drugom smislu, kako bi odgovorili onome što su potrebe i očekivanja građana. U tom cilju je realizovali ovaj zahtjevan projekat u vrijednosti od preko pola miliona eura - dodao je gradonačelnik.

1107trg1Stijepović je naglasio da je izgradnja ovog trga samo dio strategije koja podrazumijeva revitalizaciju užeg centra grada i izgradnju Istočne tribine gradskog stadiona sa svim pratećim sadržajima.

- Intenzivno radimo na tome i vrlo brzo očekujemo da dobijemo nacrt studije sa idejnim rješenjima koja će dominantno opredijeliti budući izgled centralnog dijela grada i omogućiti njegov održiv razvoj - zaključio je Stijepović.

1107trg2Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević zahvalio se kompaniji „Erlang“ na izuzetnoj profesionalnosti, kao i projektantu, preduzeću „Arhient“ na dobroj ideji i korektnoj saradnji tokom izvođenja radova, budući da su radove pratila arheološka istraživanja na ovom lokalitetu, kao i da je grad bio u obavezi da uredi trg na način kako je to sugerisala Uprava za zaštitu kulturnih dobara. 1107trg31107trg41107trg5
Portal Analitika