Kultura

KotorArt KFPD: "Kod Nojeve barke u osam" u glavnom programu

Sinoć je na 25. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, po motivima priče „Radoznalo slonče“ Radjarda Kiplinga izvedena predstava „Kako je slon dobio surlu“ Kijevskog lutkarskog pozorišta, u režiji Mihaila Urickog.
KotorArt KFPD: "Kod Nojeve barke u osam" u glavnom programu
Portal AnalitikaIzvor

Druga predstava „Priroda i društvo“ nastala je u saradnji Zagrebačkog kazališta mladih, Kolektiva SKROZ i HDS ZAMP, u režiji Nore Krstulović.

Deseti dan festivala obilježio je i okruli sto „Izrazi se kroz ples“, predstava „Mali Princ“ Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“, predstava „Gusarski san“ Škole glume Centra za očuvanje tradicije i kulture „Nikola Tesla“, „Knjiga o džungli“ Baletske trupe „Allegro“, te finalni koncert VII Festivala gudača, „Mjesečev sjaj“.

Današnji glavni program čine „Kod Nojeve barke u osam“ Gradskog pozorišta Podgorice u Kulturnom centru od 20 časova, te veče poezije Ljubivoja Ršumovića na Pjaci od kina od 21 čas. Vrtić „Osmijeh“ iz Kotora izvešće program „Djeca su od zlata suva nasmijani suncokreti“ na Trgu od oružja od 19.30 časova, a dva sata kasnije „Djeca šapicama“ u izvođenju Umjetničkog centra „Mystic“ i Kreativnog kutka „CrE-ART“.

Portal Analitika