Društvo

Delegacija Skupštine na komemoraciji u Potočarima

Delegacija kluba manjinskih stranaka koji su činili predsjednik kluba i poslanik BS Ervin Ibrahimović, poslanik HGI Adrijan Vuksanović i zamjenik generalnog sekretara Skupštine Mersudin Gredić, boravila je u ime Skupštine Crne Gore u Srebrenici, povodom obilježavanja 22 godine od genocida nad Bošnjacima.
Delegacija Skupštine na komemoraciji u Potočarima
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, predstavnici Skupštine prisustovovali su komemoraciji povodom godišnjice genocida nad bošnjačkim civilima, te sahrane 71 novoidentifikovane civilne žrtve genocida iz 1995. godine.

- Više od 8.000 građana Srebrenice na ovom mjestu prije tačno 22 godine odvedeno je u nepovrat, pred očima čitave međunarodne javnosti i uz saučestvovanje dijela njihovih mirovnih snaga. To je samo bio završni čin planiranog i sistematski sprovođenog genocida nad Bošnjacima u kome je pored ubijanja hiljada pripadnika ovog naroda, porušeno na stotine džamija i drugih sakralnih objekata, paljeni kulturno-istorijski objekti, zatirano duhovno i materijalno nasljeđe. Mi iz Bošnjačke stranke ćemo nastaviti da podsjećamo na ovaj strašan zločin kako se ovakvo nešto ne bi opet ponovilo u budućnosti. Dijelimo bol sa porodicama nastradalih i očekujemo da će ubrzo biti sahranjene i ostale žrtve ovog strašnog čina, čije porodice ni nakon 22 godina ne gube nadu da će biti otkrivena još neka grobnica koja krije kosti njihovih najmilijih i da će ih ipak pronaći i dostojanstveno ukopati - kazao je Ibrahimović tim povodom.

Portal Analitika