Politika

DF: Nagodba u Budvi školski primjer izrugivanja pravdi

Demokratski front izražava ozbiljnu zabrinutost i čuđenje zbog potvrđivanja nagodbe Branislava Gugija Savića sa Specijalnim državnim tužiocem, koju su izglasali odbornici DPS-a, Demokrata, URE, SNP-a, Demosa i Crnogorske partije, stav je ove političke grupacije.
DF: Nagodba u Budvi školski primjer izrugivanja pravdi
Portal AnalitikaIzvor

- Potvrđujući ovu mafijašku nagodbu, gorepomenuti odbornici su nažalost legalizovali veliku pljačku budvanske imovine koja se sad kompenzuje mrvicama od kojih će najveću korist imati Branislav Savić i Milivoje Katnić. DF opravdano sumnja da je Milivoje Katnić sa Branislavom Savićem napravio ličnu nagodbu i ostvario sebi finansijsku korist tradicionalno zloupotrebljavajući svoju funkciju i u ovom slučaju. Javnosti je poznato kako je Milivoje Katnić u Skupštini Crne Gore tvrdio kako je N.N. lice njegovu suprugu htjelo da časti čokoladu u kojoj se nalazilo 4.000 eura kao mito za neki slučaj. Naravno, ni do dana današnjeg ne znamo o kom se licu radi, i da li je protiv njega pokrenut postupak. Ali je izvjesno da jedna čokolada od 4.000 eura ne zadovoljava apetit Milivoja Katnića, zato se vjerovatno sa Gugijem Savićem dogovorio o kamionu čokolade, kako bi svi osim opštine Budva bili na dobitku - ističu iz DF-a.

Dalje navode kako zvuči gotovo nevjerovatno da će se procijenjena šteta od 20 miliona eura „peglati“ u najvećem dijelu sa nekretninama, a tek jedan dio u novčanom iznosu, „tim prije što ponuđene nekretnine na tržištu ne odražavaju procijenjeni iznos nagodbe“.

- Zato nam je teško povjerovati da su odbornici Demokrata, URE, SNP-a i Demosa mogli zajedno sa odbornicima DPS-a glasati za ovakvu nagodbu. Posebno je zabrinjavajuća izjava predstavnika budvanskog DPS-a, koji je saopštio da su odbornici njegove partije podržali ovaj sporazum kao iskaz vjere i podrške instituciji specijalnog Tužilaštva i njegovoj hajci koju sprovodi prema DF-u konstruišući aferu državni udar. Znači, oni koji su juče blokirali rad SO Budva - a to je DPS - sad zajedno sa odbornicima Demokrata, URE, SNP-a i Demosa proslavljaju potvrđivanje nagodbe koja predstavlja školski primjer izrugivanja pravdi. A pritom prizivaju i osuđujuću presudu liderima DF-a u montiranom procesu. Glasati zajedno sa „organizovanom kriminalnom grupom“, kako Demokrate nazivaju DPS, i to po nalogu glavnog hajkača na opoziciju, Milivoja Katnića, a sve na štetu građana Budve, svakako da unosi određenu dozu nepovjerenja u našu koaliciju. Zato i poručujemo da se ovakva greška više ne smije ponoviti ako istinski želimo da budemo drugačiji od onih koji Crnom Gorom vladaju 30 godina - zaključuju iz DF-a.

Portal Analitika