Protokol

Đukanović - Hlavsova: CG primjer za region i podsticaj za politiku proširenja EU

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović primio je danas u oproštajnu posjetu nerezidentnu ambasadorku Češke Republike u Crnoj Gori Ivanu Hlavsovu.
Đukanović - Hlavsova: CG primjer za region i podsticaj za politiku proširenja EU
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, Đukanović je zahvalio ambasadorki na posvećenosti i ličnom angažovanju tokom vršenja ambasadorske misije, što je imalo za rezultat da se tradicionalno prijateljski i partnerski odnosi dvije države dodatno unaprijede.

- On je pozdravio pristup Republike Češke, koja bilateralno, i kroz regionalne inicijative kao što je Višegradska grupa, ali i unutar EU, podržava i promoviše politiku proširenja, i tako otvara evropsku perspektivu Zapadnog Balkana. Đukanović je zahvalio Češkoj na pomoći i podršci Crnoj Gori na njenom putu u NATO i EU, kao i  na podršci svim zemljama regiona. Posebno je naglasio značaj bilateralne saradnje i izrazio uvjerenje da će njenom unapređenju doprinijeti i skoro stupanje na dužnost rezidentnog ambasadora Češke Republike u Crnoj Gori. Ambasadorka Hlavsova je čestitala ulazak Crne Gore u NATO i pozdravila značajan napredak kada je u pitanju proces integracija u EU. Izrazila je zadovoljstvo što je bila svjedok progresa koji je naša zemlja ostvarila u integracionim procesima, i u svom ekonomskom i demokratskom razvoju. Ocjenila je da je Crna Gora pozitivan primjer za države regiona, i da je njen progres dodatni impuls i za EU kada je u pitanju politika proširenja. Zaključila je takođe da će Češka ostati pouzdan partner Crnoj Gori i kada se radi o bilateralnoj saradnji, o reformskim i integracionim procesima - dodaju iz te stranke. 

Portal Analitika