Crna hronika

Presuda bjelopoljskim ljekarima 28. jula

Nakon dvije godina suđenja ljekarima bjelopoljske Opšte bolnice koje optužnica tereti za teško djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolesti, danas su tužioci, punomoćnici optuženih i branioci iznijeli završne riječi.
Presuda bjelopoljskim ljekarima 28. jula
Portal AnalitikaIzvor

Advokat oštećenih porodica Novak Ražnatović prihvatio je u cjelosti završnu riječ tužioca koja je, po njemu, detaljna, ubjedljiva, stručna i objektivna. On je  istakao da su se oštećene porodice pridružile krivičnom gonjenju te da su ispostavile imovinsko-pravni zahtjev, očekujući da sud sudi po zakonu i optužene proglasi krivim.

Branioci optuženih smatraju da je proces od samog  početka bio pod velikim uplivom javnosti što je, po njima, i razumljivo sobzirom na značaj procesa. Međutim, kako su kazali, takva situacija je optužene stavila u poziciju pretpostavljene krivice umjesto pretpostavljene nevinosti, kako to zakon nalaže.

Advokat Nikola Medojević smatra da sudski postupkak nije dokazao navode iz optužnice te da je teško dokazati ono što ne postoji. Zato očekuje da odluka suda bude donijeta  u tom kontekstu, odnosno da to bude osnov i suština odluke koju će sud donijeti uz objektivno sagledavanje svih okolnosti.

Sud će presudu donijeti 28. jula, kazao je predsjednik sudskog vijeća Vukomir Bošković.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.