Društvo

Prosvjetna inspekcija na UCG-u

Ministarstvo prosvjete poslalo je prosvjetnu inspekciju na Univerzitet Crne Gore (UCG), nakon što nijesu ispoštovali odluku Vlade i raspisali konkurs za upis u Višu medicinsku školu u Beranama.
Prosvjetna inspekcija na UCG-u
Portal AnalitikaIzvor

Nakon rada inspekcije biće poznato da li će i kada biti upisa u Beranama, kazala je za TVCG generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović.

"Vlada, u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, u postupku davanja saglasnosti na konkurs koji je pripremio Univerzitet Crne Gore donosi odluku o  broju studenata koji će se upisati na prvu godinu osnovnih studija i koji će se finansirati iz budžeta. U toku je inspekcijski nadzor, ali važno je napomenuti da su Vlada i UCG na istom fonu kada su u pitanju ciljevi u visokom obrazovanju, posebno unapređenje kvaliteta", poručila je ona.

Kurpejović je istakla da u ovom trenutku postoji, možda, izvjesno neslaganje, ali da je sve što se sprovodi u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.