Društvo

FPN: Centar za studije i kontrolu kvaliteta da odluči o Mujoviću

Vijeće Fakulteta političkih nauka (FPN) uputilo je na postupanje Centru za studije i kontrolu kvaliteta dokumentaciju u vezi sa žalbama studenata na organizaciju nastave i sprovođenje ispita iz predmeta Međunarodno javno pravno na kojem je angažovan Ranko Mujović.
FPN: Centar za studije i kontrolu kvaliteta da odluči o Mujoviću
Portal AnalitikaIzvor

Predlog za pokretanje postupka upućen je i Sudu časti, saopšteno je iz FPN-a.

Studenti su nedavno zahtijevali komisijsko polaganje iz predmeta međunarodno javno pravo, žaleći se na visoke kriteriijume Mujovića i optužujući ga za neetičko ponašanje tokom časova.

Kako je saopšteno, Vijeće FPN je na današnjoj sjednici razmatralo situaciju nastalu nakon prigovora studenata na način organizacije nastave i sprovođenja ispita iz predmeta Međunarodno javno pravo, na kojem je u ljetnjem semestru, usljed odsustva predmetnog profesora angažovan Mujović. 

„Na osnovu predloga Vijeća studenata FPN-a, Vijeće fakulteta je jednoglasno odlučilo da se predmetna dokumentacija proslijedi Centru za studije i kontrolu kvaliteta na dalje postupanje“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je odlučeno da se Sudu časti uputi prijedlog za pokretanje postupka, kako bi se utvrdilo da li je Mujović svojim ponašanjem i odnosom prema studentima prekršio odredbe Etičkog kodeksa. 

„Apsolutno bez namjere prejudiciranja nalaza i stavova nadležnih organa Univerziteta Crne Gore Vijeće je izrazio nezadovoljstvo načinom na koji je realizovan proces nastave na predmetu međunarodno javno pravo“, navode iz FPN.

Portal Analitika