Društvo

FPN: Centar za studije i kontrolu kvaliteta da odluči o Mujoviću

Vijeće Fakulteta političkih nauka (FPN) uputilo je na postupanje Centru za studije i kontrolu kvaliteta dokumentaciju u vezi sa žalbama studenata na organizaciju nastave i sprovođenje ispita iz predmeta Međunarodno javno pravno na kojem je angažovan Ranko Mujović.
FPN: Centar za studije i kontrolu kvaliteta da odluči o Mujoviću
Portal AnalitikaIzvor

Predlog za pokretanje postupka upućen je i Sudu časti, saopšteno je iz FPN-a.

Studenti su nedavno zahtijevali komisijsko polaganje iz predmeta međunarodno javno pravo, žaleći se na visoke kriteriijume Mujovića i optužujući ga za neetičko ponašanje tokom časova.

Kako je saopšteno, Vijeće FPN je na današnjoj sjednici razmatralo situaciju nastalu nakon prigovora studenata na način organizacije nastave i sprovođenja ispita iz predmeta Međunarodno javno pravo, na kojem je u ljetnjem semestru, usljed odsustva predmetnog profesora angažovan Mujović. 

„Na osnovu predloga Vijeća studenata FPN-a, Vijeće fakulteta je jednoglasno odlučilo da se predmetna dokumentacija proslijedi Centru za studije i kontrolu kvaliteta na dalje postupanje“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je odlučeno da se Sudu časti uputi prijedlog za pokretanje postupka, kako bi se utvrdilo da li je Mujović svojim ponašanjem i odnosom prema studentima prekršio odredbe Etičkog kodeksa. 

„Apsolutno bez namjere prejudiciranja nalaza i stavova nadležnih organa Univerziteta Crne Gore Vijeće je izrazio nezadovoljstvo načinom na koji je realizovan proces nastave na predmetu međunarodno javno pravo“, navode iz FPN.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
v visoki kriterijumi (novcani)
11.07.2017. 15:39

Ovaj covjek vec duze vrijeme stvara probleme kolko ja pratim medije. Mozda nebi bilo lose da predje na BG univezitet ako ga tamo prime .

4
0