Crna hronika

Herceg Novi: Rasvijetljeno pet krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti rasvijetlili niz krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, i to 3 krivična djela krađa, krivično djelo teška krađa i teška krađa u pokušaju, i tom prilikom procesuirali četiri lica zbog sumnje da su počinila ova krivična djela.
Herceg Novi: Rasvijetljeno pet krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Herceg Novi su, sprovodeći mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta lišili slobode K.E. iz Alžira, zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa. On je, kako se sumnja, 03.07.2017. godine, ovo krivično djelo počinio na način što je u ugostiteljskom objektu „Porto“, koji se nalazi u gradskoj luci „Škver“, iskoristio nepažnju oštećenog B.L. iz Herceg Novog i otuđio torbicu sa ličnim dokumentima i novac.

Otuđeni predmeti su pronađeni i oduzeti od osumnjičenog i vraćeni vlasniku istog dana.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji je naložio da se K.E. lišili slobode i da mu se privede zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

Nadalje, službenici CB Herceg Novi su, kriminalističkom obradom došli do sumnje da su E.T. iz Rumunije  i D.T. iz Republike Srbije počinile krivično djelo teška krađa u pokušaju na štetu A.M. iz Herceg Novog, na način što su, 04.06.2017. godine, došle do stana koji se nalazi u prizemlju oštećenog i upotrebom podesnog sredstva provalile ulazna vrata stana. Nakon ulaska u unutrašnjost stana, D.T. je zatekla oštećenog i udaljila se ne otuđivši ništa.

Sprovodeći dalje mjere i radnje, policijski službenici su došli do saznanja da je pomenuta D.T, 16.06.2017. godine kako se sumnja, počinila i krivično djelo teška krađa na štetu Z.P. iz Herceg Novog. Ona je ovo krivično djelo, sumnja se, počinila na način što se pomoću metalnih merdevina uspela na sprat kuće i upotrebom podesnog sredstva provalila u unutrašnjost kuće i izvršila premetačinu i iz unutrašnjosti kuće otuđila novac u iznosu od 1080 eura i veću količinu zlatnog nakita. Napominjemo, da su policijski službenici CB Herceg Novi državnom tužiocu u ODT u Herceg Novom, u junu 2017. godine, podnijeli četiri posebna izvještaja za četiri krivična djela teška krađa počinjena na teritoriji Opštine Herceg Novi protiv E.T. i D.T, i one se nalaze u Istražnom zatvoru ZIKS-a zbog sumnje da su počinila navedena krivična djela.

Službenici CB Herceg Novi su, 09.07.2017. godine, pronašli i lišili slobode S.S. iz Republike Srbije zbog sumnje da je taj dan počinila dva krivična djela krađa. Ona je ova krivična djela, počinila na način što je, kako se sumnja, na šetalištu „Obala Nikole Kovačevića“ u Igalu, iskoristila nepažnju F.B. i tom prilikom sa štanda otuđila veću količinu garderobe. Nadalje, sumnja se da je S.S.  koristeći nepažnju oštećenog R.M. sa štanda otuđila veću količinu garderobe i drugog plažnog asortimana.

Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnicima.

 

Portal Analitika