Društvo

Časne sestre ostavile neizbrisiv trag na Cetinju

Gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Bogdanović, organizovao je juče prijem za časne sestre iz franjevačkog samostana Sv. Antuna Padovanskog sa Cetinja, glavnu sestru Lidiju Kćiru i sestru Jozefinu.
Časne sestre ostavile neizbrisiv trag na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik Bogdanović izrazio je zadovoljstvo izvedenim radovima na postavljanju mozaika u Katoličkoj crkvi na Cetinju. Sestre Kćira i Jozefina zahvalile su Prijestonici Cetinje za pomoć koja im je tom prilikom pružena i pozvale gradonačelnika da bude njihov gost u samostanu Sv. Antuna Padovanskog.

Časne sestre Franjevke koje preko 70 godina žive i rade na Cetinju, svojom toplinom oplemenjuju naš grad i ljude, nesebično pružajući pomoć i utjehu gdje god to mogu, kazao je gradonačelnik Bogdanović i ujedno im se zahvalio što su svojom požrtvovanošću i razumijevanjem ostavile neizbrisiv trag kroz dugogodoišnji život i rad na Cetinju.

On je kazao da će Prijestonica Cetinje, kao i do sada, izlaziti u susret potrebama franjevačkog samostana na Cetinju.

Nakon Drugog svjetskog rata kada je na Cetinju otvorena specijalna bolnica za plućne bolesti, rad u antituberkuloznom dispanzeru započelo je deset časnih sestara Franjevki, a pedesetih godina počele su sa radom i na internom odjeljenju bolnice “Danilo I”.

Portal Analitika