Crna hronika

Knežević opozvao punomoćje Rodiću

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević uložio je danas žalbu povodom izrečene mjere nadzora - oduzimanje pasoša. Knežević je takođe opozvao punomoćje njegovim advokatima Goranu Rodiću i Andrijani Razić zbog kompromitacije povjerljivih razgovora i opstrukcije njegove odbrane.
Knežević opozvao punomoćje Rodiću
Portal AnalitikaIzvor

Knežević je danas saopštio da opoziva punomoćje dato braniocima Goranu Rodiu i Andrijani Razić, advokatima iz Podgorice, koji su ga branili u dosadašnjem toku krivičnog postupka.

''Razlog za opoziv punomoćja nije opstrukcija sudskog postupka,  već opstrukcija moje odbrane, koja je započeta izlaganjem neosnovanom progonu advokata Gorana Rodića, kao i kompromitacijom povjerljivih razgovora koje sam imao sa njim kao sa svojim braniocem, pri čemu su mojim braniocima oduzeta i sva sredstva za rad i komunikaciju - mobilni telefoni, računari i lap-topovi'', kazao je Knežević.

On je dodao da je tek juče od suda dobio kopiju spisa predmeta radi pripreme odbrane, iako je zahtjev za kopiranje spisa podnio još 19. maja ove godine.

''Bez obzira na ovakve opstrukcije mog prava na odbranu i pravično suđenje a imajući u vidu da se osam okrivljenih iz ovog predmeta nalazi u pritvoru, obavještavam Vas i da neću koristiti svoje zakonsko pravo da ražim odlaganje zakazanog glavnog pretresa radi pripreme odbrane, obzriom na ogromnu količinu spisa koje sam dobio neposredno pred zakazano suženje i potrebu da angažujem novog branioca'', zaključio je Knežević.

 

Portal Analitika