Region

Agencija: Uzrok udesa autobusa sa djecom oštri predmeti na putu

Predstavnici poljske turističke agencije iz Poznanja saopštili su da je u nesreći kod Feketića poginuo jedan od vozača (50) koji je bio na suvozačkom mjestu.
Agencija: Uzrok udesa autobusa sa djecom oštri predmeti na putu
Portal AnalitikaIzvor

Oni su ocijenili da su nesreću najverovatnije prouzrokovali oštri predmeti na putu koji su probušili gumu autobusa, starog svega dvije godine.

"Uvjereni smo da uzrok nesreće mogu biti najprje oštri predmeti razbacani po drumu, pošto je autobus prošao kroz tehnički pregled, vozilo je staro dvije godine, a za volanom je bio iskusan vozač", saopštila je Ana Bjelak iz turističke agencije iz Poznanja koja je Poljacima organizovala ljetovanje u Grčkoj. 

"Najvjerovatnije krivac za nesreću su oštri predmeti razbacani po drumu. Desna prednja guma je probušena. Isključujemo kvar pošto je prije puta u Grčku prošao tehničku kontrolu", kazala je Ans Bjelak. 

Iz Poljske su već krenuli autobusi da prevezu poljske turiste iz Srbije u domovinu. 

"Poginuo je 50-godišnji vozač koji je sjedio na mjestu suvozača. Situacija je pod kontrolom. Odmah su na mjesto udesa došle službe i pobrinule se za bezbjednost povrijeđenih. U autobusu je bilo 50 putnika plus tri vozača", kazala je Bjelakova poljskoj televiziji TV N24. 

Nesreću autobusa sa poljskim turistima koji su se vraćali s ljetovanja u Grčkoj, među kojima i djeca od 13 do 16 godina, potvrdilo je i Ministarstvo spoljnih poslova Poljske. 

"Konzul je na putu na mjesto nesreće i u stalnoj je vezi sa nadležnim srpskim organima", saopštilo je Ministarstvo. 

Portal Analitika