Politika

SD: Agonija u Budvi se nastavlja

Svim političkim subjektima i građanima Budve je jasno da aktuelna vlast nema većinu u lokalnom parlamentu, što je bilo i očekivati s obzirom da vlast čine različite i nespojive partije. Ovakav odnos snaga, te neslaganja u međusobnom funkcionisanju, daju nam za pravo da smatramo da su novi lokalni izbori u Budvi realanost - poručuju budvanske Socijaldemokrate (SD).
SD: Agonija u Budvi se nastavlja
Portal AnalitikaIzvor

Nakon posljednjih dešavanja u SO i nemogućnosti vladajuće koalicije da obezbijedi kvorum, SD Budva, kažu iz te stranke,  ne želi da budu dio takve farse.

- Ne podržavamo ponašanje jednog dijela opozicionih partija koje se različito ponašaju od sjednice do sjednice, čas dajući, čas uskraćujući podršku i na taj način dolaskom na današnju sjednicu produžavaju agoniju opštinske vlasti. Ponašanje Crnogorske, pod opravdanjem da rade u interesu građana Budve, nas posebno zabrinjava, pa ih molimo da na ovaj način više ne brinu o dobru našeg grada, jer razlog zbog kojeg su danas na sjednici gradu ne može da obezbijedi u finansijskom smislu funkcionisanje ni za narednih sedam dana – navode iz SD-a.

Iz te stranke poručuju da vlast ne treba da funkcioniše po svaku cijenu, “već je neophodno da se po svaku cijenu obezbijedi efikasna vlast koja će da funkcioniše za dobro Budve i njenih građana, što je u aktuelnom slučaju, kao što možemo vidjeti, čista utopija”.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
g george wordy
11.07.2017. 23:06

Velika je naivnost u strankama pozicije i opozicije, pojedine žive u zabludama, bez jasnih programa.Tako da one predstavljaju koreografiju politčkog više partijskog sistema Predpolitičkim društvima upravljaju apolitične grupacije koje svoju moć zasnivaju na stečenom nekontrolisanom kapitalu u procesu tranzicije i netransparenoj privatizaciji i vladaju iz senke. Različiti nivoi vlasti teško se nose sa ovim grupacijama jer ne postoje adekvatne institucije koje bi uspostavile kontrolu nad njima. Osnovni primjer za to je nepostojanje evidencije nepokretne i pokretne imovine na državnom i lokalnom nivou, neuspešnost u naplati poreza , nepostojanje adekvatnog nadzora nad tenderima, i javnim nabavkama, nedovoljna osposobljenost i samostalnost inspekcijskih službi, i službi unutrašnje i spoljne revizije.

4
0
S SD BRAVO
11.07.2017. 19:19

Sd-u trebaju ozbiljni ljudi na listi a ne sav hotel Splendid i istrosene i anonimne licnosti sa boljom radom i novim ljudim na listi uspjeh vam je zagarantovan. Zato pod hitno na nove izbore i bolji izborni rezultat Sd-a.

3
3
S SD SVAKA CAST
11.07.2017. 14:01

Pokazali ste da ste prava CRNOGORSKA PARTIJA. Novi izbori moraju biti sto prije odrzavi i ova trenutna i nesposobna prosrpska vlast da se posalje tamo gdje joj je mjesto u daleki zaborav.

11
2