Politika

Suhih novi predsjednik Odbora SD Podgorica

Na konstitutivnoj sjednici drugog saziva Odbora Socijaldemokrata Glavnog grada, za predsjednika Odbora jednoglasno je izabran Đorđe Suhih, predsjednik Skupštine Glavnog grada.
Suhih novi predsjednik Odbora SD Podgorica
Portal AnalitikaIzvor

Za potpredsjednike Odbora su na predlog predsjednika Suhiha, takođe jednoglasno, izabrani: Boris Mugoša, zamjenik gradonačelnika, Snežana Burzan, direktorica KIC-a Budo Tomović i Marko Rakočević, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj u Glavnom gradu, dok je novoizabrani sekretar Odbora Tihomir Radinović, predsjednik Odbora direktora podgoričkog preduzeća Zelenilo - saopšteno je iz Socijaldemokrata.

Sjednici je prisustvovao predsjednik Socijaldemokrata CG Ivan Brajović. 

On je ukazao da su od osnivanja Socijaldemokrate uspjele da sačuvaju i unaprjeđuju izvornu ideju socijaldemokratije u CG, koja je postala oslonac političke stabilnosti u našoj državi. 

“Rezultati Socijaldemokrata na svim izborima potvrđuju ispravnost naše politike, koja je samostalnim pozicioniranjem na političkoj mapi pokazala da je nezaobilazan faktor svih progresivnih dešavanja u CG. Ono što svakako raduje je konstantni rast podrške našoj partiji poslije parlamentarnih izbora, koji je rezultirao tri puta većom podrškom u Nikšiću i dva i po puta u Herceg Novom. Svakako da takav trend, osluškujući informacije sa terena, očekujemo i u Podgorici na izborima sljedeće godine. Večerašnji izbor svakako značajno doprinosi takvim očekivanjima, jer se radi o ljudima koji su svojim ličnim i profesionalnim integritetom najbolji garant ogromne podrške Socijaldemokratama u Glavnom gradu'', kazao je Brajović.
 
Brajović je iskazao ogromnu zahvalnost dugogodišnjem predsjedniku podgoričkog odbora istinskih Socijaldemokrata Vujici Lazoviću na svemu što je uradio u prethodnom periodu, uspijevši da uprkos brojnim izazovima sačuva najkvalitetnije jezgro pravih boraca za izvorne principe socijaldemokratije u Glavnom gradu.

Kako je saopšteno, Lazović se zahvalio svim članovima Odbora na izuzetnoj saradnji i podršci svih prethodnih godina. 

''Istakao bih da je jedan period uspješne odbrane najprogresivnije ideje u savremenoj demokratiji, odnosno ideje socijaldemokratije, za nama. Sada je pred svima nama period svakodnevne borbe za njenim dugoročnim pozicioniranjem kao jednog od najznačajnijih faktora političke i ekonomske stabilnosti i u Podgorici i u Crnoj Gori'', kazao je Lazović.

Novoizabrani predsjednik podgoričkog odbora, Đorđe Suhih, istakao je da mu je velika čast i privilegija da bude prvi među jednakim i da će svojim znanjem i iskustvom zajedno sa najbližim saradnicima i svim članovima Odbora uraditi sve da Socijaldemokrate ostanu jedan od ključnih nosilaca vlasti u Glavnom gradu. 

''Ono što karakteriše dosadašnji rad podgoričkog odbora, a to je timski duh, i u narednom period će biti glavna karika u djelovanju partije. Takođe, odlični rezultati rada predstavnika Socijaldemokrata u aktuelnoj gradskoj upravi su najbolji garant još uspješnijeg pozicioniranja partije na sljedećim izborima'', kazao je Suhih.

Portal Analitika