Politika

Darmanović danas u Austriji

Ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, učestvovaće danas na Neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država učesnica OEBS-a, koji će biti održan u Mauerbahu u Austriji.
Darmanović danas u Austriji
Portal AnalitikaIzvor

Plenarna sesija Neformalnog ministarskog sastanka OEBS-a održaće se pod motom „Izgradnja povjerenja kroz dijalog i saradnju“.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, učešće Darmanovića na Neformalnom ministarskom savjetu OEBS-a biće prilika za valorizaciju reformskih ostvarenja Crne Gore na putu evropske i evroatlantske integracije, potvrdu sadržajne saradnje kao odgovorne učesnice te Organizacije i konstruktivnog partnera u regionu Jugoistočne Evrope.

Saopšteno je da će zasijedanju prisustvovati i visoki predstavnici Ujedinjenih nacija, Evropske unije i drugih međunarodnih institucija.

"Osim obraćanja na zasijedanju Ministarskog savjeta, predviđeni su bilateralni susreti Darmanovića sa brojnim ministrima vanjskih poslova zemalja OEBS-a i predstavnicima Organizacije, kao i predstavnicima zemalja partnera OEBS-a", kaže se u saopštenju.

Portal Analitika