Društvo

Krupac 15 stepenika niži

Nizak vodostaj kriv je za nešto slabiju posjetu jezeru Krupac, ali je na njegovim plažama ovih vrelih dana veliki broj kupača kojima to mnogo ne smeta da uživaju. Juče su reporter Pobjede na ,,nikšićkom moru” zatekli Darka Durutovića.
Krupac 15 stepenika niži
Portal AnalitikaIzvor

- Često sam ovdje. Voda je prijatna za kupanja, a najvažnije je da se malo rashladimo i opustimo. Uglavnom dolazim s prijateljima, a često koristimo i usluge u kafiću, nerijetko se desi da uzmemo pedalinu pa obiđemo ostrvo, gdje je takođe lijepo – kaže Durutović.

Nema, kaže, nikakvih zamjerki.

- Ponekad se desi, ako je gužva na plaži veća, da se voda malo zaprlja, ali ne mnogo – kaže Durutović.

Plaže Krupca su uređene, opremljene odgovarajućim mobilijarom, tako da oni koji odluče da pored njega provode vrele ljetnje dane zaista mogu da uživaju. Niži vodostaj neće ih spriječiti da uživaju tako što će voziti kajak, pedaline, igrati bilijar ili se jednostavno izležavati u udobnim ležaljkama.

 Iako je posjeta nešto slabija, pi-ar turističkog kompleksa „Krupac Mont“ Sandra Marković kaže da su zadovoljni.

- Sezona je uveliko počela, posljednjih dana bilježimo veću posjećenost, ali zbog niskog vodostaja jezera u odnosu na prošlu godinu, to je puno manje. No, tek smo na početku, tu je čitav jul i avgust, nadam se da će sve biti kako treba. Naravno, zavisimo i od vremenskih uslova - ističe Marković.

Otkriva kako mjere nivo Krupca.

 - Karakteristične stepenice obično su pokrivene vodom, a ovog ljeta čak nijedna od njih 15 nije u vodi – objašnjava Marković. Ona podsjeća da Nikšićanima i gostima nude aktivan provod.

- Zajedno sa školom, vaterpolo sekcijom i Plivačkom organizacijom opštine Nikšić, imamo četiri škole plivanja, koje se već dugo organizuju na Krupcu. Takođe, organizuju se škole jedrenja, vaterpolo sekcija. Tu je dio i za razonodu najmlađih, dok je plažni mobi lijar za sada besplatan - kazala je Marković.

Prema riječima sagovornice Pobjede, ,,Krupac Mont“ na dobrom je glasu ne samo u Nikšiću i Crnoj Gori već i u regionu, kako zbog usluge tako i zbog povoljnih cijena.

- Obično dolaze gosti iz regiona, najviše iz Bosne i Hercegovine i Srbije, ali ih ima i iz udaljenijih država. Sad na plaži ima Italijana, Rusa... Naravno, popularnosti doprinosi i Lejk fest – kaže Marković.

Da je Krupac posjećen potvrđuje Miloš Đurđevac, radnik u plažnom baru.

- Tokom radnih dana imamo manji broj gostiju dok je vikendom slika drugačija. Osim na nivo vode koji je nešto niži od uobičajenog, gosti nemaju primjedbe i možemo biti zadovoljni kako sezona protiče – kazao je Đurđevac.

Pobjeda

Portal Analitika