Politika

Sjednica Predsjedništva Demosa: Danilović ne otkriva hoće li doći

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić zakazao je sjednicu Predsjedništva partije za sjutra, kako bi se razgovaralo o aktuelnim problemima u stranci i njihovom prevazilaženju – saznaje Pobjeda. Za sada je neizvjesno da li će na sastanak doći predsjednik Izvršnog odbora Demosa Goran Danilović.
Sjednica Predsjedništva Demosa: Danilović ne otkriva hoće li doći
Portal AnalitikaIzvor

Danilović, koji je napustio prošlu sjednicu Predsjedništva, nije Pobjedi želio ni da potvrdi, ni da demantuje da li će doći na sjutrašnji sastanak.

- Javnost će biti o svemu blagovremeno obaviještena – kazao je kratko Danilović. Danilović i njemu najbliži saradnik Goran Radonjić tražili su vanrednu izbornu konferenciju na kojoj bi se biralo novo partijsko rukovodstvo.

Izvor Pobjede kaže da će Lekić u potpunosti poštovati Statut, te da će se sve odluke donositi na organima partije. Po Statutu, redovna izborna skupština održava se svake četiri godine. Vanredna konferencija može se zakazati jedino na zahtjev većine članova Glavnog odbora. Danilovićeva inicijativa za njeno sazivanje, kako je Pobjedi rečeno, nije data na potpis svim članovima GO, već samo selektivno, njegovim istomišljenicima.

Pobjeda je ranije pisala kako je počeo raskol u Demosu, kada je grupa funkcionera zaprijetila odlaskom iz partije ako se nastavi klerikalizacija te stranke koju personifikuje Danilovićev saradnik Goran Radonjić. Razlog za nezadovoljstvo bila je odluka Radonjića, koji je sredinom marta sa sveštenikom SPC osveštao prostorije Odbora te stranke koje se nalaze u Bloku pet u Podgorici. Taj čin zasmetao crnogorskoj struji unutar Demosa, koja smatra da to ne priliči građanskoj partiji.

Lekić i Danilović prve javne kritike jedan drugom uputili su putem medija prošle sedmice. Lekić je, u intervjuu za Dan, optužio Danilovića da ima „opsesivnu ambiciju“ da postane predsjednik stranke, te da je pokušao puč „sa ciljem razbijanja a po mogućnosti i preuzimanja stranke“.

Danilović je dan kasnije odbacio ove optužbe, ističući da se Demos ne cijepa po nacionalnim šavovima, niti da on pravi puč u stranci. Lekić i Danilović osnovali su Demos u martu 2015. godine nakon napuštanja Demokratskog fronta.

Pobjeda

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.