Fudbal

Budućnost gostuje Partizanu u kvalifikacijama za LŠ: Sanjaju aktivan rezultat za revanš

Pet godina je Budućnost čekala da vrati titulu, isto toliko čeka evropske mečeve ovakvog nivoa - ,,plavi“ će večeras u Beogradu protiv Partizana odigrati prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
Budućnost gostuje Partizanu u kvalifikacijama za LŠ: Sanjaju aktivan rezultat za revanš
Portal AnalitikaIzvor

Brojni parametri idu u korist ,,crno-bijelih“, počev od kvaliteta, preko uslova i budžeta, do renomea i broja trofeja… Uloga favorita pripada domaćinu i jasno je da će crnogorski šampion morati da prevaziđe sebe kako bi u Humskoj napravio pozitivan rezultat.

Ipak, fudbal je igra koja ne priznaje granice i često dozvoljava iznenađenja. Budućnost o tome razmišlja prije nego istrči na teren nekadašnjeg armijskog stadiona.

- Prepuštamo Partizanu ulogu favorita, ali će to morati da opravda, na terenu da nas ubijedi da je bolji od nas. Naša prednost u odnosu na Partizan može da bude činjenica da mi jednostavno nemamo šta da izgubimo, a možemo da dobijemo mnogo - rekao je trener Dragan Kažić, koji nastavlja:

- Uvjeren sam da će obje utakmice donijeti spektakl i veliko interesovanje ljubitelja fudbala. Stadioni će biti ispunjeni do posljednjeg mjesta i to me raduje. U Beograd idemo sa namjerom da obezbijedimo aktivan rezultat pred revanš u Podgorici, gdje bismo uz pomoć navijača pokušali da napravimo iznenađenje - optimista je kormilar ,,plavih“.

Budućnost ima ideju da defanzivnim blokom sačuva mrežu, s tim što ne želi da se baš po svaku cijenu brani. Podgoričani će pokušati iz kontre ili polukontre da ugroze protivnički gol.

- Neće to sigurno biti lijepa utakmica za oko. Nećemo se braniti, ali siguran sam da ni Partizan neće jurišati ka našem golu. Prva je utakmica u pitanju, najvažnije je da sačuvate svoj gol. To stvara prednost u revanšu jer gol na gostujućem terenu vrijedi duplo. Ponavljam još jednom, naša prednost je u tome što nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Partizan je favorit, a ja i moji igrači se nadamo povoljnom epilogu - naglasio je 56-godišnji Podgoričanin.

Arena

Portal Analitika