Svijet

Premijer Iraka zvanično proglasio pobjedu nad Islamskom državom

Premijer Iraka Hajder el Abadi i zvanično je proglasio pobjedu nad militantima Islamske države u Mosulu, prenijeli su mediji u Iraku.
Premijer Iraka zvanično proglasio pobjedu nad Islamskom državom
Portal AnalitikaIzvor

Abadi je pobjedu proglasio u operativnoj sobi Servisa za borbu protiv terorizma, čija je elitna jedinica prva ušla u Mosul u novembru.

 "Danas proglašavam kraj, poraz i kolaps lažne terorističke države koju su teroristi Islamske države proglasili upravo ovdje, u Mosulu", rekao je Abadi.

Irački premijer je napomenuo da, uprkos činjenici da je Mosul oslobođen od militanata, Irak sada ima novu misiju, a to je da se uspostavi stabilnost, da se ponovo gradi i da se unište ćelije Islamske države.

Abadi je dodao da naredna misija zahtijeva obavještajne i bezbjednosne napore, a najviše jedinstvo, koje je i omogućilo borbu protiv "Islamske države", prenosi BBC.

Iz koalicije predvođene vojskom SAD potvrđeno je da postoje i dalje dijelovi Starog grada iz kojih treba ukloniti mine i odakle treba protjerati militante koji su se možda sakrili, ali da iračke bezbjednosne snage ipak čvrsto drže Mosul pod kontrolom.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.