Abiznis

Mijušković na poslovnom forumu u Trstu 12. jula

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Velimir MIjušković učestvovaće na Poslovnom forumu koji se održava u okviru Samita o Zapadnom Balkanu, 12. jula u Trstu.
Mijušković na poslovnom forumu u Trstu 12. jula
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici crnogorskih kompanija, mahom iz oblasti saobraćaja, infrastructure i vodosnabdijevanja takođe će učestvovati na ovom događaju, koji će otvoriti Ministar vanjskih poslove Republike Italije.

Kako je najavljeno iz Privredne komore Crne Gore, predsjednik Mijušković će sa svojim kolegama iz regiona takođe biti domaćin na otvaranju Kancelarija Stalnog seklretarijata Komorskog investicionog foruma ZB6, u Trstu. Otvaranje Stalnog sekretarijata dio je agende Samita o Zapadnom Balkanu.

Specijalni gosti na ovom događaju biće Johanes Han, komesar za proširenje i evropsku politiku, a brojnim gostima će se obratiti i Predsjednica regije Friuli Venezia Giulia i potpredsjednik EBRD-a.

Podsjetimo da je Komorski investicioni forum osnovan 2015. godine tokom održavanja Samita u Beču. Uvažavajući izuzetan značaj dalje implementacije „Berlinskog procesa“ za jačanje regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu predsjednici Privrednih komora zemalja ZB su kroz odnivanje ovog Foruma izrazili, pored ostalog,  inicijativu za aktivno uključivanje nacionalnih Privrednih komora u realizaciju konkretnih ciljeva “Berlinskog procesa”.

Komorski investicioni forum prepoznat je od strane Evropske komisije kao partner u Regionu koji reprezentuje poslovnu zajednicu. To je i razlog da je od strane Komisije najavljena podrška radu Stalnog sekretarijata za naredni dvogodišnji period. Takođe, EBRD je opredijelio određeni iznos sredstava kao pomoć otpočinjanju rada Sekretarijata.

Otvaranju Sekretarijata prisustvovaće veliki broj zvaničnika i predstavnika poslovne zajednice iz regiona.

Portal Analitika