Crna hronika

Nikšićaninu oduzete dvije puške i 77 komada municije

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Šavnik sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, danas su podnijeli krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog sumnje da je nedozvoljeno držao oružje i eksplozivne materije.
Nikšićaninu oduzete dvije puške i 77 komada municije
Portal AnalitikaIzvor

- Službenici OB Šavnik su, u sadejstvu sa službenicima CB Nikšić, po prethodno dobijenoj naredbi sudije za istragu u Osnovnom sudu u Žabljaku, 10. jula su izvršili pretres kuće i drugih prostorija na dvije lokacije u Šavniku  i Nišiću, koje koristi M.Đ. (60) iz Nikšića. Tom prilikom, u kući koja se nalazi u Šavniku, policijiski službenici su pronašli i oduzeli pušku „M-48“, kalibra 9 mm, pušku bez kundaka nepoznate marke i nepoznatog kalibra i 77 komada municije kalibra 7,62 x 39 mm, u ilegalnom posjedu. Pronađeno i oduzeto oružje i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja – navode iz Uprave policije.

O događaju je, dodaju, obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je naložio da se protiv M.Đ. podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Portal Analitika