Crna hronika

Devetnaestogodišnjaci vozili brže od 190 km/h

Službenici Uprave policije MUP-a - Grupe policije za bezbjednost saobraćaja registrovali su nekoliko teških saobraćajnih prekršaja, u kojima su mladići od 19 godina vozili brzinom od 194, 157 i 196 kilometara na čas, saopšteno je Portalu Analitika iz MUP-a.
Devetnaestogodišnjaci vozili brže od 190 km/h
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Grupe policije za bezbjednost saobraćaja, su 7. jula lišili slobode i podnijeli prekršajnu prijavu protiv mladog vozača M.S. (19) iz Trebinja jer je dan ranije upravljao vozilom marke „Golf VI“ i kretao se nedozvoljenom brzinom magistralnim putem Danilovgrad - Podgorica u mjestu Kosić.

- Policijski službenici su oko 00.45 časova, dokumentovali video radarom brzinu od 194 km/h. M.S. se prethodno nije zaustavio na znak „Stop“ patroli Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad i Centra bezbjednosti Podgorica, a službenici Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su ga u više navrata zaustavljali zvučno-svjetlosnom signalizacijom, na šta se isti oglušio i tom prilikom izazvao saobraćajnu nezgodu udarajući u službeno vozilo. On se nakon saobraćajne nezgode dao u bjekstvo u pravcu naselja Vranjske njive. M.S. je, 7. jula pronađen i lišen slobode, a protiv njega je podnijeta prekršajna prijava. On je priveden sudiji za prekršaje u Sudu za prekršaje Podgorica koji ga je kaznio kaznom zatvora u trajanju od 30 dana i novčanom kaznom u iznosu od hiljadu eura – stoji u saopštenju MUP-a.

Dan kasnije, službenici Grupe policije za bezbjedost saobraćaja su isključili privremeno iz saobraćaja mladog vozača i podnijeli prekršajnu prijavu protiv njega.

- D.G. (19) je 8. jula oko 00.25 časova upravljao vozilom marke „Golf“ podgoričkih registarskih oznaka i kretao se magistralnim putem Cetinje – Podgorica. Tom prilikom je zaustavljen od strane policijskih službenika u mjestu Liješnje, zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 157 km/h, gdje je ograničenje 50 km/h. Takođe, policijski službenici su 9. jula privremeno isključili iz saobraćaja mladog vozača i podnijeli prekršajnu prijavu protiv I.M. (19) koji je upravljao vozilom marke „Alfa Romeo“ cetinjskih registarskih oznaka i kretao se magistralnim putem Podgorica - Cetinje. On je oko 00.20 časova zaustavljen u mjestu Ulići, zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 196 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h – preciziraju iz MUP-a.

Pripadnici saobraćajne policije su tokom prethodnog vikenda, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, lišili slobode 40 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg, te izdali 1.066 prekršajnih naloga, podnijeli 137 prekršajnih prijava, oduzeli 76 vozačkih dozvola, kao i 14 pari registarskih oznaka.

Iz Uprave policije upućuju svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i time pokažu svoj odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici. Takođe podsjećaju da nastavljaju sa pojačanim aktivnostima, u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u drumskom saobraćaju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.