Kultura

KotorArt KFPD: "Kako je slon dobio surlu" i "Priroda i društvo" u glavnom programu

Sinoć je publika Kotorskog festivala pozorišta za djecu imala priliku da doživi novo i drugačije iskustvo već poznate priče Hansa Kristijana Andersena: predstavu „Dnevnik ružnog pačeta“ Factory Company Transadriatica i TIR Dance iz Italije, u režiji Tonija De Nita.
KotorArt KFPD: "Kako je slon dobio surlu" i "Priroda i društvo" u glavnom programu
Portal AnalitikaIzvor

Umjesto druge predstava glavnog programa - „Da Da Šekspir“ nastale u u koprodukciji Kotorksog festivala pozorišta za djecu, Gradskog pozorišta Podgorica, Crnogorskog narodnog pozorišta i Kulturnog centra „Nikola Đurković“ - odigran je „Djeca-kapital“, takođe u režiji Petra Pejakovića, Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ sa Cetinja.

Juče su u likovnom programu predstavljeni radovi Kulturnog centra „Punkt“ iz Nikšića. Trupa „Ći'an“ iz Kine predstavila se kotorskoj publici „Dječijom čarolijom“, a potom je nastupio Plesni studio „Infinity“ iz Kotora i izveo „Plesno ljeto“. Na VII Festivalu gudača priređen je koncert „Bel canto“, dok je za večeras najavljen „Mjesečev sjaj“ u Crkvi Svetog Pavla od 21. čas.

Predstave glavnog programa za danas su „Kako je slon dobio surlu“ u Kulturnom centru od 20 časova Kijevskog lutkarskog pozorišta, i „Priroda i društvo“ Ljetnja pozornica od 21.30 časova, Zagrebačkog kazališta mladih.

Portal Analitika