Protokol

Darmanović na Neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država učesnica OEBS-a

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovaće sjutra na Neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država učesnica OEBS-a, koji će se održati u Mauerbahu u Austriji. Plenarna sesija Neformalnog ministarskog sastanka OEBS-a održaće se pod motom: „Izgradnja povjerenja kroz dijalog i saradnju“.
Darmanović na Neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država učesnica OEBS-a
Portal AnalitikaIzvor

Učešće šefa crnogorske diplomatije na Neformalnom ministarskom savjetu OEBS-a biće prilika za valorizaciju reformskih ostvarenja Crne Gore na putu evropske i evroatlantske integracije, potvrdu sadržajne saradnje Crne Gore kao odgovorne učesnice ove Organizacije i konstruktivnog partnera u regionu JIE.
 
Zasijedanju će prisustvovati i visoki predstavnici Ujedinjenih nacija, Evropske unije i drugih međunarodnih institucija.
 
Osim obraćanja na zasijedanju Ministarskog savjeta, predviđeni su bilateralni susreti ministra Darmanovića sa brojnim ministrima vanjskih poslova zemalja OEBS-a i predstavnicima Organizacije, kao i predstavnicima zemalja partnera OEBS-a.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.