Politika

Marković: Vlada podržava razvojne projekte koji dopinose zapošljavanju

Uz stabilne finansije i napredak projekata u oblasti energetike, poljoprivrede, infrastrukture, opština Andrijevica ima velike šanse da ubrza ekonomski razvoj i poboljša kvalitet života građana tog kraja, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika Opštine Srđana Mašovića i menadžera Opštine Miodraga Ivanovića, upriličenog povodom Dana opštine Andrijevica.
Marković: Vlada podržava razvojne projekte koji dopinose zapošljavanju
Portal AnalitikaIzvor

Marković je čestitao praznik rukovodstvu i građanima i ukazao na posvećenost Vlade valorizaciji potencijala sjevera i realizaciji politike ravnomjernog regionalnog razvoja.

Ocjenjujući zadovoljavajućim stanje u opštini, Mašović je kazao da su fokus stavili na  projekte koji će na adekvatan način, za dobrobit svih građana, iskoristiti hidropotencijal, bukovo drvo te poljoprivredne i turističke potencijale tog kraja koji bi trebalo da dovedu do otvaranja više desetina novih radnih mjesta.

On je kazao da postojeće, te planirane nove hidroelektrane omogućavaju zapošljavanje mladih, kao i da će opština imati koristi od koncesionih nakanda. 

Informisao je o napretku izgradnje prve mini hidro elektrane koju, u saradnji sa Direkcijom javnih radova i Ministarstvom poljoprivrede, rade na svom gradskom vodovodu. Osim novih zapošljavanja, od kraja naredne godine kada planiraju da je puste u rad, u opštini očekuju i godišnji prihod između 250.000 i 300.000 eura.

Na sastanku je bilo riječi i o napretku u oblasti poljoprivrede gdje stimulans poljoprivrednicima daju kako opština tako i Ministarstvo poljoprivrede. Kao izuzteno značajan, istaknut je projekat izgradnje Kuće voća, za koju je raspisan tender i očekuje se da izvođač radova bude ubrzo izabran. Predstavnici opštine su informisali i o projektima koji treba da doprinesu razvoju turizma u Andrijevici.

Zajednički je konstatovan nemjerljiv značaj koji će za tu ali sve sjeverne opštine imati izgradnja druge dionice autoputa od Mateševa do Boljara. To je, kako je saopšteno na sastanku, izuztena razvojna šansa koja će doprinijeti ekonomskom razvoju sjevera. Mašović je iskazao zadovoljstvo i realizacijom drugih projekata iz oblasti putne infrastrukture.

Marković je obećao kontinuiranu podršku Vlade i resornih ministarstava svim razvojim projektima i konstatovao veću investicionu aktivnost te zainteresovanost stranih kompanija za ulaganja u sjever. U tom kontekstu, ukazao je na potrebu jačanja domaće poslovne zajednice kako bi mogli na najbolji način da iskoristimo sve benefite stranih investicija.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.