Kultura

„Čuvari tvog poštenja“ najbolja predstava 4. festivala Novi tvrđava teatar

Predstava „Čuvari tvog poštenja“ sa Večernje scene Gradskog pozorišta, proglašena je najboljom na 4. ambijentalnom pozorišnom festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima.
„Čuvari tvog poštenja“ najbolja predstava 4. festivala Novi tvrđava teatar
Portal AnalitikaIzvor

Autorski projekat Borisa Liješevića nastao je u kreativnoj sinergiji sa glumačkim ansamblom Gradskog pozorišta, koji čine: Dubravka Drakić, Božidar Zuber, Emir Ćatović, Branka Femić, Željko Radunović, Katarina Krek, Ivona Čović-Jaćimović, Sanja Popović, Pavle Ilić, Branko Ilić i Simo Trebješanin.

U autorskom timu su i Rambo Amadeus koji je uradio muziku, Gorčin Stojanović kao scenograf, kostimografkinja Tijana Todorović i dramaturškinja Stela Mišković.

Manifestaciju u Čortanovcima organizuje Tvrđava teatra festivala koji je pod ovim nazivom imao nekoliko izuzetno uspješnih izdanja u Smederevu.

Nagradu za najbolju režiju osvojio je Kokan Mladenović za „Jami distrikt“, za najboljeg glumca Arpadu Mesarošu za ulogu u „Fami o biciklistima“, a za najbolju glumicu nagradu su podijelile Isidora Simijonović, Nina Nešković i Jelena Graovac za uloge u predstavi „Jami distrikt“.

Odluke o nagradama donio je žiri koji su činili teoretičar kulture i književnik Vladimir Kopicl, rediteljka Mia Knežević i glumica i rediteljka Kinga Mezei.

„Čuvari tvog poštenja“ nedavno su proglašeni najboljim komadom na 20. Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjaluci.

Portal Analitika