Muzika

FREEDOM: Čast i milina je svirati na Lake Fest-u

Lake Fest je nešto najvažnije za razvoj kvaliteta domaće scene otkad je krenuo. Imamo mi dobrih festivala, ali samo se ovaj ozbiljno fokusirao na domaće bendove i na izjednačavanje crnogorske scene sa ostatkom balkanskih i evropskih bendova - smatraju iz grupe Freedom koja će gostovati na predstojećem Lake Fest-u.
FREEDOM: Čast i milina je svirati na Lake Fest-u
Portal AnalitikaIzvor

Povodom svirke grupe Freedom, PR tim ovog festivala je sa njima uradio kratak intervju, koji prenosimo u cjelosti.

LF: Šta je ono što će publika moći da očekuje od vašeg nastupa na Lake festivalu?

FREEDOM: Energiju, strast, posvećenost, žurku. Uživo sviranje na ovakvom festivalu je sidro naših snova, jer pored snimanja, spotova, fotkanja, intervjua i svih ostalih segmenata funkcionisanja jednog benda, live nastup je ipak vrhunac tog iskustva jer se tad sav trud i rad direktno dijele sa publikom. Tako da uz te prve četiri stavke, definitivno će biti i euforije.

LF: Koju su vaši utisci kada se radi o Lake Fest-u?

FREEDOM: Lake Fest je nešto najvažnije za razvoj kvaliteta domaće scene otkad je krenuo. Imamo mi dobrih festivala, ali samo se ovaj ozbiljno fokusirao na domaće bendove i na izjednačavanje crnogorske scene sa ostatkom balkanskih i evropskih bendova. Šteta je što nema jače državne podrške za festival, jer Lake Fest puca od kulturnog ali i turističkog potencijala. Lokacija je sjajna, atmosfera je sjajna, grad na koji organi ne obraćaju pažnju oživi i pulsira neopisivom energijom dok festival traje. Svi koji su bili do sad znaju da bi uz malo guranja festival daleko stigao, i ne samo na nivou bivše Jugoslavije. Čast je, a i milina svirati ga ove godine.

LF: Da li spremate nešto specijalno za nastup pokraj Krupačkog jezera?

FREEDOM: Tajne se u intervjuima ne otkrivaju. ☺

LF: Imate li neku poruku za fanove koji će gledati vaš nastup na Lake Fest-u?

FREEDOM: Nisu to fanovi nego naši najbliži, i neka se spreme i na malo romantike, ipak ćemo svirati uz zalazak sunca.

 </p>

Portal Analitika