Turizam

Danas počinje manifestacija Dani planinskog cvijeća

Opština Žabljak u partnerstvu sa LTO Žabljak i Javnim preduzećem za nacionalne parkove Crne Gore – NP Durmitor organizuje 27. po redu tradicionalnu turističko-promotivnu, kulturnu i zabavno-sportsku manifestaciju „Dani planinskog cvijeća“.
Danas počinje manifestacija Dani planinskog cvijeća
Portal AnalitikaIzvor

Danas sa početkom u 19 časova u Sali SO Žabljak, Poetskim festivalom „Petrovdanski pjesnički vijenac“ - Zavičajno poetskom večeri, počinje manifestacija Dani planinskog cvijeća.

Zatim su 11. jula planirana tri događaja, kao što su Dodjela nagrada durmitorski vjesnik i pjesnički matine (12 časova) i Poetsko veče pjesnika iz Crne Gore (19 sati i 30 minuta) u Centru za kulturu Opštine Žabljak, te u Petnjici u Narodnoj biblioteci svečanost pod nazivom „Na izvoru Vukovog jezika“, u 16.00 časova.

Centralno mjesto okupljanja svih ljubitelja prirode i NP Durmitor, u srijedu, 12. jula, biće plato na Crnom jezeru, gdje će se od 11 do 12 časova, održati četiri zanimljiva događaja:

Izložba cvijeća (vjenci i buketi), Izložba ručnih radova (rezbarija i pleteni radovi), Izložba mlječnih proizvoda, i u 12 časova Vjenčanje na Crnom jezeru. 

Svi ljubitelji konjičkih trka biti u prilici da uživaju tokom Sportsko rekreativnog programa na Njegovuđi u Nadmetanju u narodnim sportovima i Konjičkim trkama, 13. jula. U Centru za kulturu, u petak, 14. jula, biće otvorena Izložba karikatura „Turizam i planina“ u 19.00 časova.

Takođe će svi ljubitelji planinarenja moći da učestvuju u Usponu na Bobotov kuk – Memorijal „Danilo Jauković“, 15. jula, od 8 časova. Istog dana, u 12 časova na obali Crnog jezera planirana je Kolonija karikature u kojoj posjetioci mogu aktivno da učestvuju (Karikaturisti: Luka Lagator, Lazo Sredanović i Darko Drljević. DOĐITE, UČESTVUJTE, CRTAJTE!). Zatim je, istoga dana, u 19 časova planirana projekcija dokumentarnog filma „Doktor Poš“, u Centru za kulturu.

Cilj manifestacije je promocija, očuvanje i podsticaj tradicionalnih znanja, umjeća, vještina i načina privređivanja, ali i obogaćivanje sadržaja koje durmitorski kraj nudi mnogobrojnim gostima i posjetiocima u toku ljetnje turističke sezone.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.