Društvo

Veliki požar na Dajbabskoj gori, ugrožene kuće! (Foto, Video)

U Podgorici je danas oko podnevnih časova izbio veći požar na Dajbabskoj gori. Vatrogasna ekipa je na terenu, a kako se saznaje, vatrogasci se bore sa obuzdavanjem požara koji se velikom brzinm širi u tom dijelu grada. Na terenu se nalazi šest vozila i 15 vatrogasaca. Prema informacijama s lica mjesta, ugrožene su kuće Bojanića i Vukčevića. U Podgorici su požari aktivni i na više drugih lokacija i to u Matagužima, Srpskoj, Botunu.
Veliki požar na Dajbabskoj gori, ugrožene kuće! (Foto, Video)
Portal AnalitikaIzvor

Juče je u popodnevnim časovima došlo do požara u Donjoj Gorici u blizini Verde kompleksa. Brzom reakcijom vatrgoasne ekipe nije nanijeta materijalna šteta okolnim kućama i požar je brzo neutralisan.

 </p>

Gorjelo je i u mjesto Donji Grbalj. I ovaj požar saniran je blagovremenom reakcijom vatrogasne službe.

 </p>

U Podgorici je danas oko podnevnih časova izbio veći požar na Dajbabskoj gori. Vatrogasna ekipa je na terenu, a kako se saznaje, vatrogasci se bore sa obuzdavanjem požara koji se velikom brzinm širi u tom dijelu grada. Na terenu se nalazi šest vozila i 15 vatrogasaca.

 </p>

 </p>

Podsjetimo, samo na teritoriji Podgorice je u proteklih nedjelju dana zabilježeno blizu 300 požara, a vatrogasci znaju da intervenišu i po 40 puta na dan. Iz Direktorata za vanredne situacije ističu da je na paklenim temperaturama nemoguće da ne dođe do požara na otvorenom ali uprkos tome apeluju na ve građane da izbjegavaju radnje koje potencijalno mogu izazvati požar poput paljenja otpada, svue trave i grančica na otvorenom prostoru. Takođe apeluju na građane da ne koriste roštilj u šumi ili na mjestima u blizini suve trave, da ne bacaju upaljene cigarete i staklo u prirodu, te poštuju znake zabrane pristupa tokom perioda visokog rizika od požara.

grbalj

''Pocrkasmo svi od vrućine''

Na Facebook stranici Podgorički vremeplov koji uvijek prenosi apele građana osvanuo je jedan koji upućuje na problem nedostatka vode u naselju Donja Gorica.

''Naime imamo problema sa snabdijevanjem vodom u naselju Donja Gorica, koje se snabdijeva sa vodoizvorišta Mareza. Stvarno je sramota da u 21. vijeku, građani u gradskom naselju glavnog grada, na temperaturama od 40 i više stepeni nemaju tokom cijelog dana i kasno uveče vode ni za piće, a da ne pričamo da spreme ručak, istuširaju se ili ne daj Bože operu nešto. Ovim putem molim nadležne službe da urade nešto po tom pitanju jer ćemo svi pocrkat'', navodi se u apelu. 

L.Đ.

(foto, video: Podgoricki vremeplov)

Portal Analitika