Region

Srbi optuženi za ubistvo, prijeti im najmanje po 10 godina zatvora

Osmorica napadača na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintosu, među kojima su šestorica Srba, optuženi su za teško krivično djelo grupnog ubistva s predumišljajem.
Srbi optuženi za ubistvo, prijeti im najmanje po 10 godina zatvora
Portal AnalitikaIzvor

Najmanja kazna za to krivično djelo je 10 godina zatvora. Privedene je obišao počasni konzul Srbije na Kefaloniji.

Poslije saslušanja osmorica optuženih vraćeni su u pritvorsku jedinicu na Zakintosu gdje će ostati do utorka ujutru kada će biti izvedeni pred istražnog sudiju. 
Tu informaciju grčkih medija potvrdilo je i srpsko ministarstvo spoljnih poslova. 

"Privedene srpske državljane obišao počasni konzul Srbije na Kefaloniji Viktor Ruhas koji je razgovarao sa njima i načelnikom grčke policije na Zakintosu.
Uhapšeni srpski državljani nisu imali primjedbe na tretman u pritvoru.Ambasada je u kontaktu sa nadležnim grčkim organima i pruža našim državljanima svu raspoloživu konzularnu pomoć", sapštilo je ministarstvo. 

Šestorica Srba uhapšena su u petak, zbog ubistva Afroamerikanca Bakarija Hendersona koje se dogodilo poslije svađe u noćnom klubu. 

U ovakvim situacijama, praksa je da se stranim državljanima sudi u zemlji u kojoj je krivično djelo izvršeno. 

Advokat Aleksandar Cvetić otkriva da su grčke vlasti neblagonaklone prema strancima koji se terete za takvo krivično djelo. 

On savjetuje porodice uhapšenih da angažuju advokata iz Srbije.

Do sukoba na Zakintosu u kojem je ubijen Amerikanac, a zbog kojeg je uhapšeno šest Srba navodno je došlo zbog fotografisanja sa konobaricom. S obzirom da to nije jedina verzija priče, uzrok i način na koji je Amerikanac ubijen utvrdiće policijska istraga. 

Mediji su ranije prenijeli da postoje dvije verzije događaja koji su doveli do smrti Amerikanca.

Beogradski mediji objavili su lične podatke šest srpskih državljana uhapšenih zbog sumnje u umješanost u ubistvo Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintos. 

Kako je objavljeno, uhapšeni su N. P. (18) , S. S. (21), M. S. (25), M. I. (18), S. P. (22) i N. J. (22). 

Navedeno je da su rodom iz Novog Sada, Obrenovca, Beograda i Žitorađe i da su na ljetovanje krenuli autobusom iz Novog Sada, preko jedne beogradske turističke agencije.

 

b92.net

 

Portal Analitika