Fudbal

Nejmar čeka zemljaka raširenih ruku

Nije tajna da je Paulinjo Barsina meta ovog ljeta, ali Katalonci moraju dublje da zavuku ruku u džep ako su ozbiljni u namjeri da ga dovedu.
Nejmar čeka zemljaka raširenih ruku
Portal AnalitikaIzvor

Gvangžu je glatko odbio ponudu sa 'Nou Kampa' od 20 miliona eura, pa se očekuje da uskoro uslijedi jača. Nejmar se nada da će ova priča imati srećan kraj.

"Volio bih da Paulinjo dođe. On je 'zvijer' od igrača i duša od čovjeka, svi bismo ga dočekali raširenih ruku. Ko god je gledao reprezentaciju Brazila u posljednje vrijeme mogao je da se uvjeri kakva je igračina" rekao je Nejmar.

Paulinjo je u svojoj karijeri proveo dvije godine u Evropi, bio je član Totenhema. U debitanskoj sezoni u Premijer ligi je bio jedan od nosilaca igre 'Pijevaca', ali je dolaskom Maurisija Poketina za kormilo pao u drugi plan, što je i rezultiralo da bude prodat Kinezima.

Međutim, odlazak na daleki Istok nije ugrozio njegov status u reprezentaciji, jer, kako Nejmar reče, jedan je od najboljih fudbalera 'Karioka' u tekućim kvalifikacijama za Mondijal, u kojima Brazil gospodari Južnom Amerikom.

Sportske.net

Portal Analitika